'Hastane odasında unutuldu' iddiası

Güncelleme Tarihi:

Hastane odasında unutuldu iddiası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2006 11:59

Kayseri’nin Yahyalı İlçesi'nde 45 gün önce Devlet Hastanesi'ne kaldırılan, kimsesiz 77 yaşındaki Ali Şahin’in ‘koktuğu’ gerekçesiyle konulduğu odada 2 gün sonra cesedinin bulunduğu iddiası üzerine soruşturma açıldı. Başhekim Dr. Oğuz Temizyürek, olayla ilgili soruşturma açıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Yahyalı İlçesi Derebağ Beldesi'nde yalnız yaşayan Ali Şahin, geçen ay evinden çıkmayınca komşuları durumdan şüphelendi. Hastalandığı için yatağından kalkamadığı anlaşılan Şahin, belediyenin tahsis ettiği ambulansla Yahyalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Acil serviste görevli doktor tarafından muayene edilen Şahin, “Hasta kokuyor, diğer hastalar rahatsız oluyor” denilerek müdahale odasından alınıp kan alma odasına konuldu. İddiaya göre, 2 gün boyunca bu odada unutulduğu ileri sürülen Ali Şahin, kan bağışı yapmak isteyenlerden kan alacak Kızılay personelinin çalışması için ortam arayan hastane Başhekimi Dr. Oğuz Temizyürek tarafından cansız bulundu.

Başhekim Temizyürek, olayı Yahyalı Cumhuriyet Savcılığına bildirdi. Savcılık, olayın olduğu gece hastanede görevli Dr. Bülent Zengin ile hemşire Pembe Altun hakkında, ‘Görevi ihmal ve ölüme sebebiyet verme’ suçlamasıyla soruşturma başlattı. Başhekim Oğuz Temizyürek, doktor ve hemşirenin yanı sıra tüm hastane görevlilerinin ifadesine başvurulduğunu söyledi. Belde mezarlığında toprağa verilen Ali Şahin’in cesedinden alınan kan ve doku örnekleri, adli tıp kurumuna gönderildi.

MAHALLE MUHTARI: BEN GÖTÜRDÜM

Haberin Devamı

Derebağ Beldesi Çağlayan Mahallesi Muhtarı İsmail Doğan, Ali Şahin’i ambulansla hastaneye kendisinin götürdüğünü, 2 gün sonra hastaneden kendisine telefon açılarak öldüğünün bildirildiğini söyledi. Mahalle Muhtarı Doğan, şöyle dedi:

“Ali Şahin, yazları Adana’da imamlık yaparak geçimini sağlardı. Uzun süredir şeker hastasıydı. Kimsenin yardımını kabul etmez verdiği yemeği yemezdi. Birkaç kez evine giderek kendisini hastaneye götürmek istedim ancak, kabul etmedi. Daha sonra yürüyemez, dışarı çıkamaz oldu. 45-50 gün önce, akşam doktora götürmek için yine ısrar ettim. Kabul etmeyince evinin pencere demirini kestim. Küçük bir çocuğu içeri göndererek kapıyı açtırdım. Daha sonra çağırdığım ambulansla Yahyalı Devlet Hastanesi’ne götürdüm. Doktorlar ilgilendi, yarım saat muayene etti ve ‘Hastayı Kayseri Geriatri Hastanesi’ne göndereceğiz’ dediler. Ben de beldeme döndüm. İki gün sonra ise, telefon ederek, ‘Hastanız öldü, gelin cenazenizi alın’ diye telefon etti. Belde sakinleriyle gittik, cenazeyi aldık. Ali Şahin’in üzrinden 1300 YTL para çıktı. Parayı tutanakla teslim aldım ve kendisine mermer mezar yaptırdım. Olaydan bir süre sonra Cumhuriyet savcısı geldi ve otopsi yapılacağını söyledi. Ölüm raporunu imzaladım. Ama bize neden öldüğü söylenmedi.”

Haberin Devamı

Ali Şahin’in hiç evlenmediği, beldede yakını bulunmadığı bildirildi.

BAŞHEKİM NE DİYOR ?

Başhekim Temizyürek, Ali Şehin’in yatırıldığı odanın genellikle boş tutulduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Kızılay ekibinin kan bağışı alması için bu odayı tahsis ettik. Temizliği falan yapılmıştı ama, son kez kontrol etmek istedim. İçeri girdiğimde sedyede bir hasta yattığını gördüm. Ali Şahin’in ölmüş olduğu fark edildi ve hemen Yahyalı Cumhuriyet Savcılığı’na konuyu ilettim. Hasta, maalesef 36 saat süreyle burada unutulmuş. Sağlık Müdürlüğü geniş çaplı soruşturma açtı. Sadece o günkü nöbetçi doktor ve hemşire değil tüm personelimizin ifadesine başvuruldu. 45 gün önce meydana gelen bu olayla ilgili soruşturma sürüyor.”

Haberin Devamı

Kayseri Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara ise, hastanede unutulan ve ölen hasta ile ilgili idari soruşturma araştırma başlattıklarını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!