Habur’dan sonrasına muhalefet yapmayız

Güncelleme Tarihi:

Habur’dan sonrasına muhalefet yapmayız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2006 00:26

HÜKÜMETİN ABD ve Irak’a uyarılarıyla Kuzey Irak’a girilebileceği sinyali muhalefetten destek buldu.

HÜKÜMETİN YANINDAYIZ

DYP Genel Başkan Mehmet Ağar, düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanma konusunda cesaretli olması gerektiğini savundu. Ağar, "Bizim muhalefetimiz Habur’dan öteye geçmez. Türkiye’nin böyle bir tavrı olacaksa biz, Hükümetin yanındayız. Terörle mücadele tümüyle milli bir konsepttir" dedi.

İZNE İHTİYAÇ YOK

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, Türkiye’nin, terörle mücadelede hiçbir yerden izin ve yardım almaya ihtiyacı bulunmadığını savundu. Topuz, "Hükümet, Kandil’e yönelik operasyon yapmazsa, daha büyük sorumluluk altına girer" diye konuştu.

MEŞRU HAKKIMIZ

Anavatan Genel Başkan Erkan Mumcu, düzenlediği basın toplantısında, "Terör Türkiye’nin bir numaralı önceliğidir ve çözülmedikçe ikinci bir sorun olmayacaktır. Türkiye’nin sınır ötesi operasyonlar yapabilmesi uluslararası hukuktan doğan meşru hakkıdır" dedi.

ŞARTLAR OLUŞTU

MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli, "Türkiye’nin güvenliği için gerekli tedbirlerin alınmasının, ABD’nin ve peşmergelerin iznine tabi kılınamayacağı açıktır" dedi ve ekledi: "Türkiye Kuzey Irak kaynaklı fiili bir tehdit ve saldırıyla karşı karşıyadır. Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru savunma hakkı bütün unsurlarıyla doğmuş ve bunun kullanılmasının şartları bütünüyle oluşmuştur."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!