Emniyet: El Kadı'nın Türkiye'ye girişi yasak

Güncelleme Tarihi:

Emniyet: El Kadının Türkiyeye girişi yasak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2006 11:15

Erdoğan'ın 'güvenirim' dediği El Kadı'nın Türkiye'ye girişi yasaklandı.

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM), ABD ve Avrupa Birliği'nin 'küresel terörist' olarak nitelemesine rağmen, "Terörle ilgisi olamaz. Hayırsever biridir. Kendim kadar güveniyorum" diyerek kefil olduğu Suudi işadamı Yasin El Kadı'nın Türkiye'ye girişinin yasak olduğu açıklandı. Emniyet Genel Müdürlüğü sözcüsü İsmail Çalışkan,  Interpol tarafından aranan Yasin El Kadı'nın Türkiye'de de arandığını ve ülkeye girişinin yasak olduğunu açıkladı.

Haftalık bilgilendirme toplantısı yapan Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Yasin El Kadı ile ilgili çeşitli yorumların yapıldığını belirten bir gazetecinin, “Polis, Yasin El Kadı'ya nasıl bakıyor” sorusu üzerine Emniyet Genel Müdürlüğünün söz konusu kişiyle ilgili elinde belge ve bilginin bulunmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

İsmail Çalışkan, polisin yasalar çerçevesinde hareket ettiğini hatırlatarak, “Polisin bunun dışında ayrı bir bakış açısı olamaz. Polis yasalara göre hareket eder “ dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Çalışkan, BM'nin, Yasin El Kadı hakkında, söz konusu kişinin teröre yardım ettiği iddiasıyla üye ülkelerde bu kişiye ait mal varlıklarının dondurulmasına dair karar alarak bu kararı Türkiye'ye de ilettiğini anlattı. Çalışkan, bu karar kapsamında Bakanlar Kurulu'nun, El Kadı'nın Türkiye'ye girişine yasağı koyduğunu bildirdi.

Erdoğan NTV'ye yaptığı açıklamada “Yasin Bey'in bir terör örgütüyle münasebet kurması, destek vermesi mümkün değil” diye konuşmuş ve El Kadı'yı belediye başkanlığı döneminden tanıdığını, kendisinin hayırsever birisi olduğunu ifade etmişti.

BM'YE FARKLI YANIT

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Kadı'ya 'kefil olan' Başbakan  Erdoğan hükümetinin BM Güvenlik Konseyi bünyesinde oluşturulan bir komitenin sorularına 16 Nisan 2003'te verdiği yanıtlarda, El Kadı'nın Türkiye'deki 2 milyon dolarlık mal varlığının dondurulduğunu ve oturma izninin iptal edildiğini bildirdiği ortaya çıktı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!