Konya'da iki çocuğun cesedi bulundu

Güncelleme Tarihi:

Konyada iki çocuğun cesedi bulundu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2006 08:00

Konya’da 25 gün önce karnesini aldığı gün kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Endüstri Holding eski Başkanı Mustafa Ertekin’in yeğeni 10 yaşındaki Emine Dudu Ertekin’in toprağa gömülü cesedi bulundu.

Haberin Devamı

Tecavüz edildikten sonra öldürüldüğü anlaşılan Ertekin’in cesedinin yaklaşık 500 metre uzağında da, 5 yıl önce 10 yaşındayken kaybolan Ebru Çiftçi’nin iskeleti bulundu. Her iki olayın zanlısı olarak gözaltına alınan 3 çocuk babası 38 yaşındaki tornacı Ali Kemal Tufan'ın sorgusu sürüyor.

Konya polisinin özel ekiplerle yaptığı aramalar bugün sonuçlandı. Karnesini aldığı gün kaybolan Emine Dudu Ertekin’in cesedi, Yazır Mahallesi eski taşocakları bölgesindeki çöplükte bulundu. Çevrede araştırma yapan polis, yaklaşık 5 yıl önce kaybolan Ebru Çiftçi’nin de iskeletini buldu. Konya polisi, Emine Dudu Ertekin’in kaybolmasının ardından başlattığı operasyona ‘Hüzün 42’ adını verdi. Operasyonda ilk günlerde 100’ün üzerinde polis memuru görev aldı. Ankara’dan getirilen özel eğitimli polis köpekleri de arama çalışmalarına katıldı.

Haberin Devamı

ZANLI 3 ÇOCUK BABASI

Emine Dudu Ertekin’in kaybolmasını araştıran polis, kızın kaçırılmış olabileceği ihtimali üzerinde yoğunlaştı. Polis, elindeki deliller ışığında Obruk Karadona Köyünde yaşayan 3 çocuk babası tornacı Ali Kemal Tufan’ı gözaltına aldı.

/images/100/0x0/55ea9f2cf018fbb8f88c042a
Tufan’ın ifadeleri doğrultusunda eski taşocakları bölgesinde araştırma yapan polis, Dudu Ertekin'in toprağa gömülü cesedini buldu. Çevrede araştırmayı sürdüren polis ekipleri, toprağa gömülü bir de iskelete rastladı. İskeletin, 5 yıl önce 10 yaşındayken kaybolan Ebru Çiftçi'ye ait olduğu belirtildi.

Konya’da Endüstri Holding’in eski başkanı Mustafa Ertekin’in yeğeni Emine Dudu Ertekin 19 Haziran günü, okuduğu İbrahim Hakkı Konyalı İlköğretim Okulu’ndan karnesini aldıktan sonra evine dönmemiş ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı.

Çöplükte iskeleti bulunan Ebru Çiftçi’nin de 5 yıl önce kaybolduğu bildirildi. Şüpheli Ali Kemal Tufan’ın, 5 yıl önce Ebru Çitfçi’nin evinin yanında oturduğu, komşu oldukları kaydedildi. Ebru Çiftçi’nin de, kaybolduğu 2001 yılında Şehit Sadık İlköğretim Okulu 5’inci sınıf öğrencisi olduğu ve karnesini aldıktan sonra evine dönmediği açıklandı.

Haberin Devamı

TECAVÜZ ETTİKTEN SONRA YAKMIŞ

Polis yaptığı ilk inceleme ve şüpheli Ali Kemal Tufan’ın ifadeleri doğrultusunda, iki küçük kızın fiili livata yoluyla tecavüze uğradıklarını, ardından da öldürülüp, cesetleri yakıldıktan sonra toprağa gömüldüklerini belirledi. İddiaya göre şüpheli, her iki çocuğun elbiselerini de çöplükte yakarak imha etti. Tufan’ın ifadesinde, “Elbiselerinden tanımasınlar diye, çocukların elbiselerini yaktım” dediği öne sürüldü.

DAHA ÖNCE DE GÖZALTINA ALINMIŞ

Konya Zafer Sanayisinde tornacılık yapan Ali Kemal Tufan’ın, 2 kız bir erkek çocuk babası olduğu, 2 yıl önce meydana gelen bir fiili livata olayının şüphelisi olarak da arandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Şüpheli Ali Kemal Tufan’ın, 6 yıl önce de bir kız çocuğuna tecavüz etmek istediği ancak başarılı olamadığı, bu nedenle gözaltına alındığı, suçu kanıtlanamayınca serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Tufan’ın 3 yıl önce de bir başka tecavüz girişimi nedeniyle yine gözaltına alınıp, serbest bırakıldığı açıklandı.

İki kız çocuğunun ailelerine, çöplükteki çalışmaların tamamlanmasının ardından, ceset ve iskeletin Numune Hastanesi Morgu’na kaldırılmasından sonra haber verildi. Her iki aile de hastanede uzun süre gözyaşı döktü

Şüpheli Ali Kemal Tufan, polisteki sorgusunun tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Savcılığı’na çıkarılacak. Tufan’ın, ‘küçük yaşta kız kaçırmak, Fiili livata yoluyla tecavüz etmek, adam öldürmek, ceset yakmak, cesetleri gömmek’ ile suçlandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

EMNİYET MÜDÜRÜ: SAPIK KATİLİN İŞİ

Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, basın toplantısı düzenleyerek olayla ilgili bilgi verdi. “Bu tamamen sapık bir katilin işi” diyen Tuzcu, “Ebru ve Emine kızlarımızın sapık katil zanlısı şu anda elimizde. Bu operasyonun adı ‘Hüzün 42’ değil, ‘Namus’ operasyonu olmalıydı aslında. Kızlarımızı canice katleden zanlıyı yakalayan emniyet mensuplarımızı kutluyorum. Aylardır bu işin üzerine çalışıyorduk. Hedefe yavaş ama emin adımlarla ilerledik. Sonunda şüpheliye ulaştık. Sanık herşeyi itiraf etti. Bu şahsın arkasında hiç bir örgüt bağlantısı yok. Bu tamamen sapık bir katilin işi” dedi.

/images/100/0x0/55ea9f2cf018fbb8f88c042c

Haberin Devamı

Polis, her iki kızın da şüpheli tarafından kaçırılmasının tesadüf olduğunu, iki kız arasındaki tek ortak özelliğin kızların gözlerinin iriliği olduğunu açıkladı.

"KATİL ESKİ KOMŞUMUZDU"

Konya'da cesedi bulunan 2 çocuktan biri olan Ebru Çiftçi'nin babası Ahmet Çiftçi, katil zanlısı olarak yakalanan A.K.T'nin, eski mahallelerinden komşuları olduğunu söyledi.

Cesetlerin otopsilerinin yapıldığı Konya Numune Hastanesi morgu önüne gelen ve yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Ahmet Çiftçi, yakalanan katil zanlısını tanıyıp tanımadığını soran gazetecilere, “Katil, eskiden oturduğumuz mahalledeki komşumuz çıktı. Aslında kendisinden şüphe ediyordum” dedi.

Kaybolduğu günden bu yana geçen 5 yıldır bir gün kızlarının bulunabileceği ümidiyle yaşadıklarını anlatan Çiftçi, “Bu 5 yıl bizim için çok zordu. Çocuğumun katili olarak benden bile şüpheleniyorlardı. Kızımın kayıp olduğu 5 yıl boyunca çok büyük sıkıntı çektim. Polis defalarca ifademi almıştı, kimsenin yüzüne bakamıyordum” diye konuştu.

POLİS MEMURU BAYILDI

5 yıl önce kaybolan Ebru Çiftçi’nin dosyasını 5 yıldır araştıran Asayiş Şubesi’nde görevli polis memuru Fahri Yüklü, minik kızın iskeletinin bulunduğu öğrenince fenalık geçirdi. ‘Ebru benim kızım’ diyen polis memuruna, Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılan 112 acil Servis ekipleri müdahale etti. Sakinleştirici iğne yapılan polis memuru, güçlükle kendine gelebildi.

Ebru Çiftçi’nin babası Mehmet Çiftçi de, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi binasına gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Sürekli gözyaşı döken babayı, polisler sakinleştirmeye çalıştı.

Emine Dudu Ertekin’in babası Hamdi Ertekin de, olayı haber alır almaz, asayiş Şube binasına geldi. Baba Ertekin, şube girişinde fenalık geçirdi. Gözyaşı döken baba Ertekin’i polisler sakinleştirmeye çalıştı. Sinir krizi geçiren Hamdi Ertekin, çağırılan ambulansla Numune Hastanesi’ne kaldırıldı.

BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Her iki kız için, adli işlemlerin yetişmesi halinde bugün cenaze töreni yapılması bekleniyor.. Ertekin ve Çiftçi aileleri Numune hastanesi önünde bekleyişini sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!