Öldürülen eşinin cenazesini teslim aldı, camiye bırakıp kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Öldürülen eşinin cenazesini teslim aldı, camiye bırakıp kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2006 17:24

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde boşandığı ilk eşinin yeğeni 16 yaşındaki S.D. tarafından bıçaklanarak ağır yaralanan 30 yaşındaki Gurbet Adanır, 20 gün tedavi gördüğü hastanede öldü. Sait Saltan, resmi nikahsız eşi Gurbet Adanır'ın cenazesini alarak Cizre’deki bir camiye bırakıp kayıplara karıştı.

Haberin Devamı

Sahipsiz kalan cenaze, belediye görevlileri ve camiye namaz kılmaya gelenler tarafından toprağa verildi.

Cizre'de oturan H.A., 4 çocuk annesi 3 yıllık eşi, 30 yaşındaki Gurbet Adanır'ın başkasıyla ilişkisi olduğunu öne sürerek boşandı. H.A.’dan ayrıldıktan sonra, önceden gönül ilişkisi olduğu öne sürülen Sait Saltan ile resmi nikahsız yaşamaya başlayan Gurbet Adanır, 3 yıl birlikte yaşadığı Saltan tarafından terk edildi. Çaresiz kalan Gurbet Adanır, boşandığı ilk eşi H.A. ile çocuklarının yanına döndü. Eski eşi ve ailesinden kimsenin konuşmadığı ancak, çocuklarını görmesine izin verilen Gurbet Adanır'ı evde gören ve olaydan 2 hafta önce hapisten çıktığı belirtilen H.A.’nın yeğeni S.A. tartıştığı Gurbet Adanır'ı bıçakla ağır yaraladı. Güvenlik güçlerince yakalanan S.A. daha sonra tutuklandı.

Haberin Devamı

Gurbet Adanır, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 20 gün süren yoğun bakıma rağmen önceki gün kurtarılamadı. Gurbet Adanır'ın cenazesini alan Sait Saltan, cenazeyi Cizre’ye ambulansla getirdikten sonra, Nuh Nebi Camii önüne bırakarak kaçtı. Camide tabut içinde sahipsiz bir cenaze olduğunu görenlerin ihbarı üzerine belediye ekipleri cenazeyi Cizre Devlet Hastanesi morguna kaldırdı. Morgda teşhis edilen bir gün bekletilen cenazeye kimse sahip çıkmadı. Bunun üzerine Gurbet Adanır'ın cenazesi, camiye gelen cemaat ve belediye görevlilerince bugün Cizre Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!