47 YTL'ye Londra

Güncelleme Tarihi:

47 YTLye Londra
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2008 02:00

Türkiye pazarına 2006 yılı ortalarında giren EasyJet, erken rezervasyonlarda tüm vergiler dahil 27 euroya (yaklaşık 47 YTL) İngiltere ve İsviçre'ye uçuş imkanı sağlıyor.

Haberin Devamı

EasyJet'in Pazarlama Müdürü  Peter Voets, İstanbul Sabiha Gökçen havaalanından gerçekleştirdikleri İstanbul-Londra ve İstanbul-Basel hattında 2007 yılında 162 bin yolcu  taşıdıklarını, bu yılki hedeflerinin 200 bin yolcu olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği kuralları nedeniyle  İstanbul'dan sadece İngiltere ve İsviçre'ye uçabildiklerini, diğer  Avrupa ülkelerine uçmalarının engellendiğini belirten Voets, GB  Airways'in EasyJet tarafından satın alınmasıyla bu şirketin yaz  aylarında yaptığı Londra-Dalaman uçuşlarının devam edeceğini, ilk uçuşun  31 Mart'ta gerçekleşeceğini kaydetti.

EN UCUZ BİLETİ NASIL ALIRSINIZ?

İstanbul Sabiha Gökçen'den haftanın altı günü Londra Luton havaalanına, haftanın dört günü de İsviçre'nin Basel kentine yaptıkları uçuşlarda en  düşük bilet fiyatının tüm vergiler dahil 27 euro (yaklaşık 47 YTL)  olduğunu belirten Peter Voets, Avrupa çapında ortalama bir uçuş  bedelinin 60 euro olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

En ucuz tarifeden bilet bulabilmek için ne yapmak gerektiği sorusuna Voets, “Bileti, uçuş tarihinden olabildiğince önceden, belki üç ay önce satın almak. Tabii her uçuşta ucuz biletlerin tükenmesi o uçuşun gününe, hafta sonu olup olmadığına, önemli bayram veya tatil zamanına rastlayıp rastlamadığına bağlı. Hafta içi uçuşlarında ucuz bilet daha uzun süre bulunabilirken, Cuma gidip Pazar günü dönülen uçuşlarda bilet daha çabuk bitiyor” karşılığını verdi.

“Bir uçakta koltukların 15 ila 20'si en ucuz tarifeden satılıyor, onlar  tükenir tükenmez ikinci tarifedeki koltuklar satılıyor ve böylece uçuş  günü yaklaştıkça yüksek tarifeye doğru ilerliyor. 13 ayrı uçuş tarifemiz var” diyen Voets, diğer havayolu şirketlerinin aksine EasyJet'in bilet  fiyatına yakıt vergisi eklemediğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!