Doğumda bebeğin kafası koptu

Güncelleme Tarihi:

Doğumda bebeğin kafası koptu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2006 00:00

Düzce’nin Akçakoca İlçesi’ndeki Devlet Hastanesi’nde 31 yaşındaki Yüksel İrde’nin bebeğinin kafası doğum sırasında koptu. Aile savcılığa başvurdu, bebeğin kopan başı ise İstanbul’a Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

PAZAR günü sancılanan Yüksel İrde, nikahsız yaşadığı 31 yaşındaki Ünsal Keskin ve kız kardeşi Aysel İrde tarafından Akçakoca Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yüksel İrde, doğumhaneye alırken Dr. Ali İlhan’a haber verildi.

Ebeler, Aysel İrde’nin de doğumhaneye girmesine izin verdi. Doğum sırasında kız bebeğin kafasının koparak doktorun elinde kaldığını gören Aysel İrde, bağırmaya başladı. Doktorun "Kim bu, çıkarın dışarı" sözleri üzerine Aysel İrde çıkarıldı. Yüksel İrde ise, Düzce Devlet Hastanesi’ne, buradan da Abant İzzet Baysal Üniversitesi Düzce Tıp Fakültesi’ne sevk edildi. Bebeğin annenin rahminde kalan gövdesi ameliyatla çıkarılarak gömülmesi için kadının eşi Ünal Keskin’e verildi. Bir çay ocağında garsonluk yapan ve eşinin tedavisi ardından Akçakoca’ya dönen Ünal Keskin, tuttuğu bir avukat aracılığıyla hastane hakkında şikayetçi oldu.

Akçakoca Cumhuriyet Savcısı Murat İnam, soruşturma başlatarak, bebeğin kopan kafasını gömülü olduğu hastane bahçesinden çıkarttı. Yapılan otopsi ardından bebeğin kafası İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, ilk çocuğunu beklerken ölüm haberiyle yıkılan Keskin, "Kızımız olacağı için sevinçliydik. Bu olayla çöktük" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!