Terör yasası çıktı, bakan endişeli

Güncelleme Tarihi:

Terör yasası çıktı, bakan endişeli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2006 00:00

6’ncı maddesinin terörist başı Abdullah Öcalan’a özgürlük getireceği tartışmaları ve özgürlükleri kısıtlayacağı endişeleriyle takip edilen Terörle Mücadele Yasası (TMY) dün TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, TMY’nin görüşülmeye başlanmasından önce ve sonra birer konuşma yaptı. Çiçek ilk konuşmaya, "Keşke böyle bir yasa tasarısı ile gelmeseydik, sevimsiz bir tasarı" diyerek başladı ve "Bir tarafta güvenlik ihtiyacı, diğer tarafta özgürlük talebi var. Kantarın topunu, o tarafa, bu tarafa kaçırmadan dengeyi kurma gereğini düşündük" dedi.

Çiçek, TMY’nin kabulünden sonra ise güvenlik güçlerini uygulama konusunda uyardı. Çiçek, "Umarım bu kanun hiç uygulanmaz. Bu kanunun zorunluluğunu kabul edenler bile ’Acaba haksız yere masumlara uygulanır mı’ endişesi taşıyor. Uygulayıcılar, Meclis iradesini ve kanun gerekçesini çok iyi özümsemeli, içlerine sindirmeli" diye konuştu. Çiçek, aksine bir durumun devlet ile milletin arasını açacağını, bu durumun da terörün beslenmesine neden olacağını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!