AB, DTP'nin ‘PKK tutumunu' not etti

Güncelleme Tarihi:

AB, DTPnin ‘PKK tutumunu not etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2006 13:57

Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilcisi Hans Jörg Kretschmer, daha önce DTP’ye yönelik yaptığı, “PKK ile aranıza mesafe koyun” açıklamasına karşın, dün DTP Kongresi'nde yapılan “PKK ile aramıza mesafe koyamayız” açıklaması için yorum yapmayacağını söyledi. Kretschmer, “Yapabileceğimiz bir şey yok, yorum yapamam. Ancak not edebilirim” dedi.

Haberin Devamı

Van’a gelen Kretschmer, Türkiye’de siyasi reformları ve kaydedilen ilerlemeleri izlediğini belirtti.

Kretschmer, beraberinde Brüksel’den gelen iki heyet üyesiyle bugün Van’ı ziyaret etti. Van’da Vali Niyazi Tanılır, Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Kaçan ile görüşecekleri belirtilen Kretschmer, yarın ise Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde incelemelerde bulunacak. Van Ferit Melen Havaalanı’nda hiçbir yetkilinin karşılamadığı Kretschmer, VİP salonunda bir süre dinlenip, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin, “Daha önce DTP’ye çağrı yaparak ‘PKK ile aranıza mesafe koyun’ dediniz. Ancak dün DTP kongresinde Aysel Tuğluk, ‘PKK ile aramıza mesafe koyamayız’ açıklaması yaptı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Kretschmer, “Yapabileceğimiz bir şey yok. Yorum yapamam. Ancak not edebilirim” yanıtını verdi.
Türkiye’nin çeşitli bölgelerini düzenli olarak ziyaret ettiğini belirten Kretschmer, “Bu çerçevede de Van ve Hakkari’yi daha önce ziyaret ettik. Bu ziyaretler sayesinde siyasi reform ile kaydedilen ilerlemeleri değerlendiriyoruz, Bu amaçla da Van ve Hakkari’de çeşitli ziyaretlerde bulunacağız. Gittiğimiz yerlerde bilgilendirme açısından en uygun ilgili makamlarla görüşüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

VALİZİ KARIŞTI

Kretschmer’in valizi başka bir yolcunun valizi ile karışınca havaalanında kısa süreli panik yaşandı. Kendisine tahsis edilen otomobilin bagajında valizinin olmadığını gören Kretschmer, yetkililerden yardım istedi. Görevliler, valizi ararken Kretschmer'in, otomobilin başında tedirgin bir şekilde beklediği gözlendi. Valizin başka bir yolcu tarafından alındığı fark edilerek kısa sürede bulunup Kretschmer’in otomobiline konuldu. Van Gölü kıyısındaki bir otelde bir süre dinlenmeye çekilen Kretschmer, bugün Van Valisi Niyazi Tanılır ve Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Kaçan’ı ziyaret edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!