35 yılın bilgisiyle dünyaya tanıtıyor

Güncelleme Tarihi:

35 yılın bilgisiyle dünyaya tanıtıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2006 00:00

Edirne’de Selimiye Camii’ni ziyaret edenlere caminin birbirinden ilginç özelliklerini burada 14 yıl müezzinlik, 21 yıl imamlık yapan, 66 yaşındaki Nadi Ersoy anlatıyor.

Edirne’ye gelen ziyaretçiler, Mimar Sinan’ın "ustalık eserim" diye nitelendirdiği ünlü Selimiye Camii’ni, caminin tarihsel dokusuna vakıf tanıtım görevlisi Nadi Ersoy’dan dinlemeden kentten ayrılmıyorlar. Ersoy, 2001 yılında emekli olmasının ardından, Edirne İl Müftülüğü’nün talebi üzerine aynı yerde "tanıtım görevlisi" olarak çalışmaya başladığını söyledi. Selimiye Camii’nin sahip olduğu tarihsel dokuyu ve diğer etkileyici özelliklerini en ince ayrıntısına kadar zevkle ziyaretçilere anlattığını belirten Ersoy, işini çok sevdiğini ve sağlığı elverdiği sürece Selimiye Camii’ni tanıtmaya devam edeceğini kaydetti.

Temiz ve düzgün giyimi, düzgün diksiyonuyla dikkat çeken Ersoy, "Hiç kimse emekli oldum diye bir kenara çekilmesin. Yaşamı boyunca üretken olsun" dedi.

İmamlık ve müezzinlik yaptı

Selimiye Camii’nde 14 yıl müezzinlik, 21 yıl imamlık yapan 66 yaşındaki Nadi Ersoy’un okuduğu ezan, caminin akustiği ile birleşince, kulakta hoş bir seda bırakıyor.

Ayakkabı bağcıklarını bile ütülüyor

Nadi Ersoy, beyaz giysileri ve fönlü saçının yanısıra, ayakkabılarının bağlarını her gün yıkayıp ütüledikten sonra özenle takıyor. Ersoy, üzerinde Türk Bayrağı bulunan bisikletiyle de 14 yıldır işe gidip-geliyor ve günde 16 kilometre yol kat ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!