Manavgat'ta patlama: 4 ölü

Güncelleme Tarihi:

Manavgatta patlama: 4 ölü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2006 18:24

Antalya'da Manavgat Şelalesi gezi alanında meydana gelen patlamada 1'i Rus, 1'i Macar, 1'i Norveçli ve 1'i Türk olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Manavgat Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Şelaledeki kır lokantasında meydana gelen patlamadan hemen sonra yapılan ilk tespitlerde hayatlarını kaybedenlerin 1 Rus, 1 Macar, 1 Norveç ve lokantada garson olarak çalışan 1 Türk vatandaşı olduğu belirtildi.

Olay yerinde inceleme yapan Manavgat Kaymakamı Fikret Dayıoğlu, güvenlik şeridine alınan Manavgat Şelalesi gezi alanının dışında bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 17.30 civarında Büyük Şelale'de meydana gelen patlamanın, muhtemelen tüp patlamasından meydana geldiğini kaydetti.

Dayıoğlu, şunları söyledi: "Patlama neticesinde yaklaşık 25 yaralı vardır. 4 kişi hayatını kaybetti. Ölen şahısların kimliklerinin belirlenmesine çalışılmaktadır. Güvenlik güçleri olay yerinde çalışmalarını sürdürmektedir.”

Haberin Devamı

GAZETECİLERE SALDIRI

Patlamanın ardından olay yerine giden gazeteciler, şelale civarındaki esnafın saldırısına uğradı. Olaylarda 2 gazeteci yaralandı. Güvenlik şeridiyle çevrilen olay yerine alınmayan gazeteciler, patlamanın olduğu yerden uzakta, jandarma erlerinin yanına götürüldüler. Bu sırada, kamera ve fotoğraf makinelerini gören, Şelale çevresindeki işyerleri bulunan yaklaşık 300 kişi gazetecilere tepki gösterdiler. Bazı kişiler gazetecilere saldırdı.

Saldırıda, Cihan Haber Ajansı (CHA) muhabirleri Fettullah Akpınar ile Lütfü Aykurt bazı kişilerce darp edildi. Çeşitli yerlerinden yaralanan gazeteciler, Manavgat Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldılar.

Bu gazetecilerin kameraları da kırıldı ve Manavgat Irmağı'na atıldı. Saldırı sırasında Anadolu Ajansı muhabiri Cem Özdel de tartaklandı.

GAZETECİLER İLÇEYİ TERK ETMEYE BAŞLADI

Cihan Haber Ajansı'nın iki muhabirinin dövülmesinin ardından, Akşam Gazetesi muhabirleri Bülent Tatoğulları ile Sercan Aytiş de, Şelale yakınında yaklaşık 30 kişinin saldırısına uğradı. Fotoğraf makineleri kırılan gazeteciler dövüldü.

Çeşitli yerlerinden yaralanan gazeteciler, bir otomobile bindirilerek, Antalya Devlet Hastanesine kaldırılmak üzere yola çıktılar. Bu sırada kalabalığın, yaralı gazetecileri taşıyan otomobili takip ederek, önünü kesmek istedikleri girişiminde bulundukları bildirildi.

Haberin Devamı

Bu arada, patlamada yaralananların götürüldüğü Manavgat Devlet Hastanesi Acil Servis önünde bekleyen gazeteciler de, hastane bahçesine gelen kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. Bu saldırıda da bir ulusal televizyon kanalına ait kamera hasar gördü, bazı gazeteciler de tartaklandı.

Gazeteciler, ilçeyi terk etmeye başladı.

ANTALYA GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN AÇIKLAMA

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Kahya da patlamanın ardından olay yerine giden gazetecilere esnafın saldırmasını kınadığını kaydetti.

Gazetecilerin görevleri sırasında dövülmelerinden artık bıktıklarını belirten Kahya, şöyle dedi:

“Gazetecilerin güvenliğinin sağlanması gerekir. Manavgat Kaymakamı'nın, saldırının sona erdirilmesi için kendisine başvuran gazetecilere, 'Gelmeseydiniz, biz mi sizi davet ettik' gibi, bir mülki amire yakışmayacak tavrını da kınıyoruz, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'e bir mesaj gönderip, bu tür olaylar sırasında gazetecilerin güvenliğinin sağlanmasını da istedik.”

KAYMAKAMDAN GAZETECİLERE 'DÖN' ÇAĞRISI

Kaymakam Fikret Dayıoğlu, Manavgat Şelalesi'ndeki patlamanın ardından saldırıya uğrayan ve ilçeyi terk eden gazetecilere, can güvenliklerine bizzat kefil olacağını belirterek, görevlerine devam etmek üzere ilçeye dönmeleri çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Gazetecilerle telefonla görüşen Dayıoğlu, olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığının soruşturma başlattığını belirterek, bir televizyon kamerası tarafından çekilen görüntülerin güvenlik güçlerince incelenmek üzere alındığını, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin bu görüntülerden tespit edilerek, gözaltına alınacaklarını kaydetti.

Gazeteciler kendi aralarında yaptıkları değerlendirmede, “Hastane önünde kalabalık bir gurubun beklemeye devam ettiğini, bu durumda güvenliklerinin risk altında olduğunu” belirterek, Dayıoğlu'nun çağrısını reddettiler.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Görevlerini yapan gazetecilere saldıranlardan olduğu iddia edilen 3 kişinin, kamera görüntülerinden tespit edilerek polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!