TAEK: Hantepe plajına girmeyin

Güncelleme Tarihi:

TAEK: Hantepe plajına girmeyin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2006 00:00

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), Çanakkale’nin Ezine İlçesi Geyikli- Hantepe sahili plaj bölgesinde sınırlandırılan alanın radyolojik açıdan tehlikeli olduğunu açıklayarak, vatandaşlara bu alana girmemeleri uyarısında bulundu.

Hantepe plajında denize girmiş olan vatandaşların da endişe etmesini gerektirecek bir durum olmadığı belirtildi. TAEK, bu alan dışındaki bölgelerde ise radyolojik açıdan insan sağlığını tehdit edecek herhangi bir bulguya rastlanmadığını bildirdi. TAEK’ten yapılan yazılı açıklamada, "Analizlerden şu ana kadar alınan sonuçlardan; yüksek seviyelerde tespit edilen aktivitenin doğal radyoizotoplardan kaynaklandığı anlaşılmıştır" denildi.

GİRİŞ ÇIKIŞLARA SINIRLAMA

Bölgede ayrıntılı radyolojik araştırma ve değerlendirme yapılması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, sahil şeridinde 30 x 500 metre boyutlarındaki alanın kordon altına alındığı, sahaya giriş ve çıkışların sınırlandırıldığı hatırlatıldı. Sınırlandırılan alanın belli bölgelerinde yüksek ölçümler alındığı, sınırlandırılan alanın dışında ise radyasyon seviyelerinin normal düzeyde olduğu bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!