Şiş kebap olduysa Mehdi’den soracağım

Güncelleme Tarihi:

Şiş kebap olduysa Mehdi’den soracağım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2006 00:00

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) hayvanat bahçesinin dev pitonu kayboldu. Çift camlı bölmesinden sırra kadem basan pitonu bulabilmek için hayvanat bahçesi ziyarete kapatıldı.

Yüzlerce görevli kayıp yılanı ararken, 10-11 Haziran gecesi hayvanat bahçesinde görevli özel güvenlikçiler E.O, G.Ö. ve Ü.B. gözaltına alındı. Adliyeye gönderilen özel güvenlik görevlileri, serbest bırakıldı.

ZEHİRLİ DEĞİL

AOÇ kendisine bağlı olan Tarım Bakanı Mehdi Eker, Hürriyet’e, "Piton öyle hareketli bir hayvan değil, büyük olduğu için çok ağır hareket ediyor. Ayrıca camlı bir bölmede tutuluyordu. Nasıl kaybolur, anlayamıyorum, araştırıyoruz" dedi. Eker, pitonun kaçırılma olasılığını da göz önünde tuttuklarını belirtti ve ekledi: Kimsenin tedirgin olmasına gerek yok. Zehirli değil. Ayrıca sadece fare ve tavşan gibi hayvanlarla besleniyor.
/images/100/0x0/55ea7ee9f018fbb8f883bb30


ONUN DA HAKLARI VAR

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe de Hürriyet’e, "Çevre Bakanı olarak ben doğal hayatın korumasıyla ilgiliyim. Pitonun da hakları var ve haklarını korumakla da ben görevliyim. Eğer pitonun başına bir şey gelirse bunun hesabını Mehdi Bey’den sorarım. En büyük tehlike ise pitonun şiş kebap yapılmış olma ihtimali. Ben her ihtimale karşı halka, piton bulununcaya kadar şiş kebap yememelerini tavsiye ediyorum" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!