TRT-Walt Disney sözleşme imzalıyor

Güncelleme Tarihi:

TRT-Walt Disney sözleşme imzalıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2006 00:00

TRT, "Piglet" adlı domuz karakterinin başrolde olduğu "Winnie the Pooh" adlı çizgi filmi önümüzdeki sezon yayımlayabilmek için perşembe günü Walt Disney ile sözleşme imzalamak üzere masaya oturuyor. Bu sözleşmeyle, TRT, Walt Disney filmlerinin Türkiye’deki yayın hakkına iki yıllığına sahip tek kuruluş olacak.

YENER SÖYLEDİ

Eski TRT Genel Müdürü Yücel Yener, bir söyleşisinde, TRT için "Kurum şu anda dış kaynaklı çizgi filmlerin içerisinden domuz görüntülerini çıkararak ekrana yansıtıyor" dedi. Bu söyleşinin ardından TRT’nin domuz karakteri "Piglet" nedeniyle "Winnie the Pooh" adlı çizgi çizgi filmi yayınlamaktan vazgeçtiği haberi ortaya çıktı. Bu haberde TRT’nin domuzlu çizgi filmlere sansür uyguladığı belirtildi.

YALANLADILAR

TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney ise bu iddiayı yalanladı. Güney, "Önümüzdeki perşembe günü İstanbul’da filmin satıcısı ile anlaşma imzalayacağız" dedi. Henüz filmin satın alınmadığını söyleyen Güney, Hürriyet’e şöyle konuştu: "Bu haber nereden çıktı anlamış değilim. ’Winnie the Pooh’ adlı çizgi filmi biz daha almadık ki sansüre uğrasın." TRT’den yapılan yazılı açıklamada da kurum tarihinde ilk defa uluslararası bir kuruluşla "kurumsal işbirliği" ve doğrudan yapımcı firma ile anlaşma yapıldığı vurgulandı. TRT ile ilgili Devlet Bakanı Beşir Atalay da TRT’nin asılsız haberlerle ilgili inceleme başlattığını söyledi.
/images/100/0x0/55ea6bf4f018fbb8f87ed5cc


DOMUZ DİYE

TRT’nin "Winnie the Pooh" adlı çizgi filme domuz karakteri nedeniyle sansür uyguladığı haberi batı basınında da yankı buldu. AFP ajansı, bu gelişmeyi haberleştirdi. Ardından ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times, AFP’nin haberine dayanarak, "Piglet’in Winnie the Pooh çizgi filminde dostu olabilir, ancak Türk devlet televizyonu TRT’de hiç dostu yok" yorumunu yaptı. Gazete, TRT’nin "Piglet domuz olduğu için çizgi filmi yayından kaldırdığını" belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!