46 milyon kadın kürtaj oluyor

Güncelleme Tarihi:

46 milyon kadın kürtaj oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2007 11:32

İngiltere'de günde 500, her yıl ise 200 bin kürtaj gerçekleştirildiğini açıkladı.

Ege Üniversitesi Kültür Sanat Evi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Cornell, İngiltere'de günde 500, her yıl ise 200 bin kürtaj gerçekleştirildiğini açıkladı. Cornell, “Her 20 dakika içinde bin 750 kürtaj yapılmaktadır” dedi.

İngiltere'de yasal kürtaj sınırının 24'üncü haftaya kadar olan gebelikler için sözkonusu olduğunu belirten Cornell, “Ancak annenin hayatını tehdit eden, ya da engelli bir bebeğin doğması sözkonusuysa, gebeliğin herhangi bir döneminde hamilelik sonlandıralabilmektedir” diye konuştu.

Kürtajın genellikle ilaç ya da ameliyat ile gerçekleştirildiğini kaydeden Margaret Cornell, “Kürtaj sonrası kadınlarda fiziksel, duygusal, psikolojik, davranışsal ve ruhsal açıdan olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Pekçok kürtaj, kadınlar tarafından evliliklerini ya da ilişkilerini kurtarmak için başvurulan bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi.

Amerika'da kürtajın anne ölümleri arasında 5'inci sırada yer aldığını vurgulayan Cornell, “Yapılan her bir kürtajdan sonra kadınlarda göğüs kanseri riski artmaktadır. Kürtaj olan kadınların genel sağlık durumları, hiç kürtaj olmamış kadınlara göre daha düşük olmaktadır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!