Hostesi olmayan THY rötar yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Hostesi olmayan THY rötar yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2006 00:00

Yeni uçuş noktaları açan Türk Hava Yolları’nda izinlerin kaldırılmasına rağmen hosteslerin az olması uçaklarda rötara yol açıyor. Dün 5 uçak seferinde 3 saate varan gecikmeler yaşanması yolcuları isyan ettirdi. Başvuranların çoğunluğunun kısa boylu olması hostes alımında sıkıntı yaratıyor.

THY’nin, yeni uçuş noktaları açmasıyla nisandan beri başgösteren kabin ekibi sıkıntısı, yaz tarifesine geçilerek, ek seferler konmasıyla had safhaya ulaştı. İzinlerin kaldırılmasına rağmen hostes bulunamadığı için özellikle iç hatlarda gecikmeler yaşanıyor.

Hostes sıkıntısının en büyük nedeni ise şirketin açtığı sınavı kazanan hostes adaylarının kısa boylu olması. Başvuru formlarında 1 metre 65 santim boyu olduğunu beyan eden bir çok aday, sınav sonrası yapılan ölçümlerde daha kısa çıkınca kuruma kabul edilmedi.

SİSTEM DEĞİŞTİ

THY’de 1400’ü kadın, 476’sı erkek olmak üzere toplam 1876 kabin memuru görev yapıyor. Bir süre önce kabin memuru almak için açılacağı duyurulan sınava, 13 bin kişi başvurunca, şirket, sınav sistemini değiştirdi. THY, daha önce adaylardan sağlık raporu isteyip, boy ve kilo kontrollerini yaptıktan sonra sınav yapıyordu. Adayların sağlık raporunu özel hastanelerden yaklaşık 200 YTL ödeyerek aldığı ve bir çok kişi bu parayı gereksiz verdiği gerekçe gösterilerek, bu kez sağlık raporu sona bırakıldı.

BOYLARI KISA

Sınavı kazanan 300 asil adaydan sağlık raporu istendi. Ancak bunlardan sadece 120’sinin fiziki şartları göreve uygun bulundu. Adayların çoğu, boyu kısa olduğu için hakkını yitirdi. THY, şu sıralarda 300 yedek adaydan seçme yapıyor. Burada da sorun olursa, yüksek puan alanlar sırayla şirkete davet edilecek. İlk etapta 300 kişi işe alınacak. Daha sonra aldıkları puana göre bu rakam bir yıl içinde 800’e kadar çıkacak. Yetkililer, kasımda işe kabul edilen 100 hostes adayının, eğitimlerini tamamladığını ve pazartesi günü işbaşı yapacağını söylediler.

3 SAAT BEKLEDİLER

4’üncü Türk-Yunan Medya Forumu’na katılan gazeteciler de Kapadokya gezisi için Kayseri uçağını 3 saat beklemek zorunda kaldılar. THY’nin, 08.30’da kalkması gereken TK-260 sefer sayılı İstanbul-Kayseri uçağı, kabin memuru bulunamadığı için ancak 11.58’de havalanabildi. Aralarında Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi’nin de bulunduğu gazeteciler, havalimanında saatlerce bekledi. Yolcular, görevlilerin dağıttığı şikayet formlarını doldurdular.

DÜN 5 UÇAK GECİKTİ

Dün saat 16.00’ya kadar THY’nin İstanbul çıkışlı seferlerinde yaşanan gecikmeler ve süreleri şöyle:

GİDECEĞİ YER SAATİ RÖTARLI

Kayseri08.3011.58

İzmir09.0010.04

Van08.2010.05

Ankara11.0012.35

Antalya14.2515.25
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!