Sanal şeyh yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Sanal şeyh yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2006 00:00

Kendisini, "NASA uzmanı, Alman teorik fizikçi profesör Hans Van Aiberg" olarak tanıtarak, "Hanif İslam öğretisi" adı altında, internette kurduğu iki sitede yüklü miktarda para topladığı iddia edilen eski gazeteci Bülent A. (59) yakalandı.

Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne bağlı Altınoluk Beldesi’nde operasyon düzenleyen polis, Bülent A.’yı, Balıkesir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü’nde öğretim görevlisi eşi 34 yaşındaki Mesude A. ile birlikte yakaladı. Operasyonu genişleten güvenlik güçleri, İstanbul’da 1, Bursa’da 3 kişiyi daha gözaltına aldı. Bülent A’nın, çok sayıda gayrimenkul ve otomobile sahip olduğu, eşiyle lüks bir hayat sürdüğü belirtiliyor.

Hanif İslam’ın Öğretisi’nin dayanağını, Zig-Zag öğretisiyle açıklayan Hans Von Aiberg’le ilgili operasyona da ’Zig-Zag’ adı verildi. Operasyonun sürdüğü, olayla ilgili bazı şüphelilerin arandığı öğrenildi. Zanlıların, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından, "Dini duyguları istismar ederek, nitelikli dolandırıcılık yapmak" suçundan adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!