45 dakikalık sağanak yağmur, İzmit'i felç etti

Güncelleme Tarihi:

45 dakikalık sağanak yağmur, İzmiti felç etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2009 14:13

İZMİT'te, yaklaşık 45 dakika boyunca etkili olan sağanak yağmur İzmitliler'in pazar gününü kabusa çevirdi.

Kentin düz alanlarındaki tüm yollar yarım metreyi aşyan sel sularıyla kaplandı. Ev ve işyerlerini su bastı, araçlar yollarda kaldı. İtfaiye ekipleri ise yardım çağrılarına yetişemedi.

Bugün saat 12.00 sıralarında, havanın kararmasının ardından, şiddetli gök gürültüsü ve şimşeklerle birlikte sağanak yağış başladı. Zaman zaman doluya da dönüşen yağış nedeniyle yüksek kesimlerde biriken suların sel halinde düz alanlara inmesiyle kent merkezindeki tüm yollar nehre dönüştü. Caddeler yer yer yarım metre yükseklikte suyla kaplandı. İzmit merkezde Halkevi Çevresi, Bulvar, Hürriyet Caddesi, Yahyakaptan gibi kentin merkezi yerlerinde yüzlerce ev ve işyerini su bastı. Anıtpark Kavşağı ile Bulvar'da bazı yollar suyun bir metreye yaklaşması nedeniyle ulaşıma kapandı.

Kent sakinleri, altyapıya yüzmilyonlarca para harcadıklarını ve artık İzmit'i sel suları basmayacağını söyleyerek bunu seçim propogandasında kullanan AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerine tepki gösterdi.

Hürriyet Caddesi, Bulvar ve Yahyakaptan semtlerinde yüzlerce kişi, ev ve işyerlerindeki suların boşaltılması için bselediyeden yardım istedi. Ancak belediye ekipleri tüm motopomp ve arazözleri görev bölgelerine dağıttıklarından birçok kişinin talebine cevap veremedi. Bazı kişiler ise İzmit'in tam anlamıyla bir felaketten döndüğünü belirterek, “Yüksek kesimlerden aşırı miktarda sel suyu geldi. Eğer yağmur yarım saat daha devam etseydi çok büyük felaketler yaşanabilirdi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!