Otoyolda facia: 44 ölü

Güncelleme Tarihi:

Otoyolda facia: 44 ölü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2006 00:00

Osmaniye-Gaziantep otoyolunda, Afganistan ve Bangladeş uyruklu kaçakları taşıyan 34 RYA 71 plakalı kamyon, önünde giden TIR’a çarptı.

Haberin Devamı

Dün saat 16.00’da meydana gelen kazada kamyonun sürücüsü, muavini ve 20-25 yaşlarındaki 44 kaçak öldü, 3 kişi yaralandı. Hüseyin Şen yönetimindeki EE 619 KKTC plakalı TIR’a hızla arkadan çarparak parçalanan kamyonun kapalı kasasındaki kaçakların bazılarının çarpma nedeniyle, bazılarının da kazanın etkisiyle sıkışıp nefes alamadıkları için can verdikleri belirlendi.

Kazada yaralanan 2 kişinin Osmaniye Devlet Hastanesinde, 1 kişinin ise Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Bu arada, kaçakları taşıyan kamyonetin çalıntı, plakasının ise sahte olduğu iddia edildi.

Dün Osmaniye-Gaziantep oto yolunda Afganistan ve Bangladeş uyruklu oldukları tahmin edilen 55 kaçağı taşıyan, İlhami Karslı yönetimindeki 34 RYA 71 plakalı kamyonet, otobanda park halinde bekleyen, Hüseyin Şen'in kullandığı EE 619 yabancı plakalı TIR'a çarpmıştı.

Haberin Devamı

Yetkililer, yaralıların ifadeleri doğrultusunda kazadan sağ olarak kurtulduğu sanılan 10 kişinin kaçtığı yönünde elde edilen bilgilerin değerlendirildiğini kaydetti.

Cesetlerin çoğunda kan bulunmaması nedeniyle, ölümlerin boğulma ve boyun kırığından kaynaklandığı belirtildi. Osmaniye Belediye Başkanı AKP’li Davut Çuhadar "Böyle bir faciayı tahayyül bile etmek zor. Gördüklerime inanamadım. Çok trajik bir durum" dedi.

Öte yandan, kaçakları taşıyan kamyonetin çarptığı TIR'ın şoförü Hüseyin Şen'in ise sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!