Cumhuriyet'te bomba atanlar yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyette bomba atanlar yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2006 10:09

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Cumhuriyet Gazetesi'ne bombalı saldırıda bulunanların yakalandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Cerrah, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen törende, gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan bombalı saldırıların faillerinin yakalandığı söyleniyor. Ankara'daki olayla buradaki olayın bir bağlantısı var mı?” şeklindeki soru üzerine Cerrah, şunları söyledi:

“Şunu kesinlikle söyleyebilirim. Ankara Emniyeti ile İstanbul Emniyeti çok iyi bir çalışma ile hem Ankara'daki hem İstanbul'daki olayları çözmüş durumda. Önümüzdeki saatlerde bu konu ile ilgili açıklama yapılacaktır. Birçok fail de eldedir. Bugün öğleden sonra bilgiler size ulaştırılacaktır. Hiç merak etmeyin.” Cerrah, “Her 2 saldırıyı yapanlar da aynı kişiler mi?” sorusuna, ”Faili meçhul olayımız kalmamıştır” yanıtını verdi.

İSMAİL SAĞIR DA YAKALANDI

Ankara Terörle Mücadele Şubesi’nde 3’ü avukat 10 kişinin Danıştay’a yönelik saldırıyla ilgili sorgulamaları devam ederken, Cumhuriyet gazetesine gerçekleştirilen bombalı saldırıların faili 3 kişiden biri olduğu iddia edilen İsmail Sağır da, İstanbul’da yakalandı. Sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından gözaltına alınan Sağır’ı bir önce sorguya alabilmek için Ankara’dan bir ekip yola çıktı. Aynı anda sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli İsmail Sağır’ı getiren İstanbul Terörle Mücadele ekibi de yola çıktı. Bolu’da alınarak, Ankara’ya getirilen Sağır’ın ayrıca 7 ayrı hırsızlık suçundan sabıkasının bulunduğu da emniyet yetkililerince açıklandı.

CUMHURİYET FAİLLERİ Mİ?

Bu arada gözaltındaki sanıklardan 3’ünün Cumhuriyet gazetesine gerçekleştirilen 3 saldırının failleri olduğu iddia edilirken, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın aksine Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri temkinli konuştu. Polis yetkilileri, "Kesin onlardır demek hata olur. Tek teşhis görgü tanıklarının fotoğraflarına verdikleri (onlara benziyorlar) yolundaki ifadeler. Bundan yola çıkarak onlardı demek çok mümkün olmuyor. İtiraf filan söz konusu değil" dediler.

İKİ TELEFON HATTI DAHA

Avukat Arslan'ın üzerinden 600 YTL para çıkarken, cüzdanında çok sayıda kredi kartı bulundu. Arslan'ın banka hesapları incelemeye alınırken, savcılık Arslan'la ilgili para trafiğini belirlemek için özel ve kamu bankalarına yazı yazdı. Avukat Arslan'ın kullandığı cep telefonu hattının dışında, aynı telefon makinesinde kullandığı 2 ayrı sim kart daha tespit edildi. Arslan'ın 3 hattan yaptığı görüşmeler tek tek incelemeye alındı.

Haberin Devamı


Telefon kayıtlarından Arslan'ın çok sayıda görüşme yaptığı bir kişinin kimliği tespit edildi. Bu kişinin İstanbul'da olma olasılığının yüksek olduğu kaydedilerek, söz konusu kişinin Arslan'ın ”bağlantılarını kuran kişi” olma olasılığı üzerinde duruluyor. Bu kişiyi yakalamak için dün gece İstanbul ve Ankara'da birçok adrese baskın düzenlendiği belirtildi.
  
BİRLİKTE YEMEK YEMİŞLER
    
Nevşehir'de kız kardeşinin evinde jandarma tarafından yakalanan Osman Y'nin, avukat Alparslan Arslan'ın 2001 yılından bu yana müvekkili olduğu belirlendi. Ankara'ya getirilen Osman Y'nin üst aramasında 4 bin YTL para çıktı. Emniyetteki sorgulamasında İstanbul'da bir dönem kıraathane işlettiğini, alacak-verecek konuları dolayısıyla bazı olaylara karıştığını, yaralama, gasp gibi suçlardan hakkında işlemler yapıldığını belirten Kars doğumlu Osman Y. (37), bu davalarda Arslan'ın kendisini savunduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

İstanbul'a gitmeden önce uzun süre Ankara Yenidoğan'da kaldığı belirlenen Osman Y'nin, 15 Mayıs Pazartesi günü Ankara'da olduğunu, avukat Arslan'ın da tesadüfen Ankara'da bulunması nedeniyle Altındağ'da bir lokantada buluştuklarını, akşam yemeği yedikten sonra ayrıldıklarını iddia ettiği belirtildi. Osman Y'nin, Danıştay'a yapılan silahlı saldırıyla bir ilgisinin olmadığını bildirdiği kaydedildi.
  
BABASIYLA GÖRÜŞTÜ

Oğlunun durumunu takip etmek için Elazığ'dan Ankara'ya gelen İdris Arslan'ın, bilgisine başvurulduktan sonra Alparslan Arslan'la kısa bir süre görüşmesine izin verildi.

İdris Arslan'ın ağlayarak, oğluna, “Bunu nasıl yaptın, nasıl kıydın bu insanlara” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan uzmanların da zaman zaman Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne geldikleri, sorgulamalardan elde edilen bilgi ve bulguları ortak değerlendirdikleri, ellerindeki bilgileri polisle paylaştıkları kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!