El ele tutma müdür bakıyor

Güncelleme Tarihi:

El ele tutma müdür bakıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2006 00:00

Koridor ve bahçesine 22 güvenlik kamerası yerleştirilen Rize Meslek Yüksekokulu’nda öğrenciler sürekli gözetleniyor. Müdür Yardımcısı Muammer Taşçı "Okulda el ele tutuşmalar olabiliyor. Yöremiz bunu kaldırmaz. Tespit edince uyarıyoruz" dedi.

RİZE Meslek Yüksekokulu’nun koridor ve bahçesine 22 güvenlik kamerası yerleştirilirken, Müdür Yardımcısı Muammer Taşçı, "Yakın oturmalar, elele tutuşmalar da oluyor. Bu tip uygunsuz yakınlaşmalar olunca kameradan tespit edip öğrencileri uyarıyoruz" dedi.

SALDIRGANA TEŞHİS

Atmeydanı Mahallesi’nde bulunan ve 3 bloktan oluşan binalarda eğitim verilen Rize Meslek Yüksekokulu’nun koridorları ve bahçesinin çeşitli noktalarına güvenlik kameraları yerleştirildi. 24 saat açık tutulan kameralarla okul içindeki tüm hareketler kaydediliyor. Kameraların güvenlik amaçlı yerleştirildiğini belirten Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Muammer Taşçı, "Okulda yaklaşık 4 bin kişi var. Bazen olaylar yaşanıyor. Olaylara karışanları daha kolay tespit edebilmek maksadıyla kameraları yerleştirdik. Bazı olaylar sonrasında öğrencilerimize kendisine kimin saldırdığını soruyoruz ama cevap alamıyoruz. Bu kameralar sayesinde saldırganları tespit edebiliyoruz" dedi.
/images/100/0x0/55eb3a24f018fbb8f8b3a19b


YÖREMİZ KALDIRMAZ

Taşçı, kameralar sayesinde okul içerisindeki uygunsuz görüntülerin de azaldığını anlatırken, "Okulda, yakın oturmalar, el ele tutuşmalar olabiliyor. Bu diğer üniversitelerde daha çoktur. Yöremiz bu tarz olayları kaldırmadığı için bizde daha azdır. Kısmen o tip uygunsuz yakınlaşmalar olunca kameralardan tespit edip uyarıyoruz. Uyardığımız kişilerden aynı davranışların tekrarını görmüyoruz" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER İKİYE BÖLÜNDÜ

Öğrencilerinden bir bölümü kameralı sistemden sonra kendilerini daha güvende hissettiklerini belirterek, "Dışarıdan okula yabancılar geliyordu. Korkuyorduk. Artık kendimizi daha güvende hissediyoruz. Bu uygulamayı destekliyoruz" dedi. Karşı çıkan öğrenciler ’Üniversitelerde özgürlük olmalı. Biz özgür olmak istiyoruz. Kameralar özgürlüğümüzü kısıtlıyor. Kameralardan memnun değiliz" diyerek tepki gösterdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!