Erzincan'da patlama: 3 ölü

Güncelleme Tarihi:

Erzincanda patlama: 3 ölü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2006 12:40

Erzincan'ın Ulalar beldesinde bir garajda meydana gelen patlamada, 3 kişi öldü, 1 çocuk da yaralandı. Erzincan Valisi Ali Güngör, garajda, zaman ayarlı parça tesirli elektronik düzenekli patlayıcının kullanıldığının belirlendiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Erzincan’ın Ulalar Beldesi'ndeki bir garajda meydana gelen patlamada, oyun oynayan çocuklardan 3’ü öldü, biri yaralandı.Kente 2 kilometre uzaklıktaki Ulalar Beldesi’ndeki patlama bugün bugün 11.45 sıralarında meydana geldi.

Atatürk Mahallesi Muhtarı Erdal Türkmen’in babası Yadigar Türkmen’e ait kullanılmayan boş garajda, henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama oldu Patlamada, 12 yaşındaki Orhan Oğuz, 6 yaşındaki Mert Celep ve 11 yaşındaki Cem Celep hayatını kaybetti. Patlamada ağır yaralanan 6 yaşındaki Umut Türkmen ise Erzurum’a sevk edildi.

Ulalar Beldesi Atatürk Mahallesi Muhtarı Erdal Türkmen'in garaj olarak kullandığı barakada meydana gelen patlamada Cem Celep (11), Mert Celep (6) ve Orhan Oğuz (12) adlı çocuklar yaşamını yitirdi. Patlamada ağır yaralanan 6 yaşındaki Umut Türkmen ise Erzurum Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Erzincanda patlama: 3 ölü
Patlama sonrası olay yerine gelen çocukların yakınları fenalık geçirdi.

Haberin Devamı

Patlamanın meydana geldiği olay yerinde yapılan incelemeler ve bulgulara göre, barakada zaman ayarlı parça tesirli elektronik düzenekli patlayıcının kullanıldığının belirlendiğini ifade eden Güngör, şunları kaydetti: “Muhtemelen eski Rus yapımı TNT kalıplarından profesyonelce hazırlanmış patlayıcının daha önceleri TKP/ML-TİKKO terör örgütünce eylemlerde kullanılan düzeneklerle aynı özellikler taşıdığı tespit edilmiştir. Çocuklara yönelik bu menfur terör saldırısı, teröristlerin artık çocuk-yaşlı demeden tüm vatandaşları hedef aldıklarının en önemli göstergesidir. Olayı şiddetle kınıyorum. Faillerin en kısa sürede yakalanacağına inanıyorum.”

Bu arada, Atatürk Mahallesi Muhtarı Erdal Türkmen'in terör örgütlerinden daha önce tehdit aldığı öğrenildi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!