Hayvanseverleri çıldırtan öneri

Güncelleme Tarihi:

Hayvanseverleri çıldırtan öneri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2006 00:00

Türkiye Polis Dergisi’nde yayınlanan ’İtler ürüyor, hayvanseverler yürüyor’ yazısı hayvanseverleri çılgına çevirdi. Yazıda, sokak köpeklerinden kurtulmak için acısız yöntemle itlaf edilmeleri gerektiği belirtiliyor. "Uzakdoğu’ya gıda maddesi olarak satılması da çok akılcı bir çözüm" deniliyor.

TÜRKİYE Polis Dergisi’nin nisan sayısında yayınlanan ’İtler ürüyor, hayvanseverler yürüyor’ yazısı, havyanseverlerden büyük tepki aldı. Yazıda sokak köpekleri sorunundan kurtulmak için tek çözümün acısız yöntemle itlaf olduğu, sahipsiz köpeklerin Uzakdoğu’ya gıda maddesi olarak satılmasının ’akılcı bir çözüm’ olduğu söyleniyor. Ankara’da 12 Nisan’da yapılan hayvan hakları yürüyüşü için "Yaşanan soruna hiçbir kalıcı çözüm üretmeyen bu hayvanseverler, şimdi de Hayvan Hakları Yasası için Ankara’da yürüdüler... Sevinmeyin yine bir çözümleri yok" deniyor.

Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği’nin 1953’ten beri yayınlandığı dergideki Mehmet Erdur imzalı yazıda, sokak köpeklerinin İstanbul’da kent ahalisine "İllallah dedirttiği" belirtiliyor. Abdülhamit döneminde başıboş köpeklerin toplanarak Hayırsızada’ya terk edildiği yazılarak şöyle devam ediliyor:
/images/100/0x0/55ea46f6f018fbb8f8758c9f


ACISIZ İTLAF

"Kuşkusuz kimse bugünün belediyelerinden böylesine insafsız bir çözüm beklemiyor ama tek bir gerçek var ki o da nüfus artışının acilen kontrol altına alınması gerektiği. Ancak bunun yolu hayvanseverlerin önerdiği gibi kısırlaştırma değil. Çünkü kısırlaştırma işlemi hem çok yavaş hem de oldukça maliyetli bir yöntem. Bakması için her aileye zorunlu olarak bir köpek verilemeyeceğine göre, geriye tek bir çözüm kalıyor; o da acısız yöntemle itlaf... Belediyeler bu çözüme çoktan razı. Ne var ki hayvanseverleri bu yönteme ikna etmek mümkün olmuyor. Onlar başıboş hayvanları barınaklarda toplu halde hapse mahkum etmeyi tercih ediyorlar."

İTLER MEMNUN

Hayvanları koruma kuruluşları arasında yaşanan çekişmelere de yer verilen yazıda, "Sonuçta hayvanseverlerin arasındaki ’it dalaşı’ndan en çok en çok İstanbul’un sokaklarındaki itler memnun. Canları istediği gibi yaşıyorlar. Her yere girip çıkıyorlar, istediklerine havlıyor beğenmediklerini ısırıyorlar" deniliyor.

Bağırsak bizi çağırırlar mı

Ahmet Kemal Şenpolat: (İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı) Bizi ’sözde hayvansever’ olarak görmüşler. Oysa yasa değişikliği önerisini sunduk. Biz bağırıp çağırmıyoruz çözüm üretiyoruz, öyle olmasa İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu bizi bizzat davet edip dinler miydi?

Emniyet’e hiç yakışmadı

Nesrin Çıtırık: (Hayvan Hakları Türkiye Aktif Güçbirliği Platformu Sözcüsü) Yazının Emniyet mensuplarına yakışmayacak bir üslup taşıması bizi üzdü. Hayvanların yaşam haklarının uygarlığın en önemli göstergesi olduğu günümüzde bu yaklaşımı insani bulmuyoruz. Köpeklerin zehirlenmesi teşvik ediliyor.

12 Mayıs’ta biz bekliyoruz

Jale Güven Kök: (Barınak Gönüllüleri Derneği Başkanı) Ankara’da 12 Nisan’da yapılan ’Katilim Kim?’ protestosuna, Türkiye ve yurtdışından 80 sivil toplum örgütü katıldı. Son derece öfke dolu ifadeler içeren bu yazının altına imzasını atan Mehmet Erdur’u, 12 Mayıs’ta Ankara’da ’Yaşamak İstiyorum’ adlı bir protestomuza, davet etmek isterim.

Onlar sözde hayvansever

Suat Demirci: (Türkiye Polis Dergisi ve Türkiye Polis Emeklileri Derneği Genel Koordinatörü) Ben hayvanları çok severim 11 yıldır köpeğim var, kaplumbağam var. Sözde hayvanseverler tartışma yaratıyorlar ama sonuç yok. Biz belediyeler ilgilensin diye yazdık. Köpekle it bence aynı. Ben ne hayvanı, ne o cümleyi aşağı olarak görüyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!