43 bin Euro’ya tuvalet yaptılar, foseptiği yok

Güncelleme Tarihi:

43 bin Euro’ya tuvalet yaptılar, foseptiği yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2007 00:00

Şanlıurfa’nın Harran İlçesi’nde, AB fonlarıyla 43 bin Euro’ya yaptırılan lüks tuvalet, 8 aydan bu yana foseptiği açılmadığı için kullanılamıyor. İl Turizm Müdürlüğü ve belediye arasında foseptik tartışması sürerken, benzer 2 tuvalet projesi rafa kaldırıldı.

HARRAN’da, turistlerin en büyük sorunu olan tuvalet ihtiyacının karşılanması için 2006’da oluşturulan proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlattığı "Hijyen Projesi" kapsamında Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce AB’ye sunulmuştu. İlçe merkezinde inşaatına başlanan projede, kadın ve erkeklere ait tuvaletler, makyaj odası, bebek emzirme odası yer alıyordu. Havalandırması ve kliması ile modern, hijyenik ve lüks görünüme sahip olan AB standartlarındaki tuvalet 3 ayda tamamlandı. Ama SİT alanında kanalizasyon şebekesi bulunmaması nedeniyle tuvalet için foseptik açılması gerekiyordu. Ancak foseptik bir türlü açılamadı ve turistik bir beldenin en hayati ihtiyaçlarından olan tuvalet, 8 ay önce kapısına kilit vurularak kapatıldı.

AB desteğiyle yaptırılan tuvaletin açılamaması yüzünden, Balıklıgöl’e yaptırılacak ikinci tuvaletin de iptal edildiğini belirten Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız, foseptik sorununun yerel imkanlarla çözülmesi gerektiğini söyledi. AKP’li Harran Belediye Başkanı İbrahim Özyavuz ise foseptiğin sorumluluğunun inşaatı yapan müteahhit firmaya ait olduğunu öne sürdü. İhaleyi yapan Turizm Bakanlığı’ndan Tuğba Köksal ise foseptik açılmasını müteahhit firma Uyum İnşaat’tan rica ettiklerini, bunun için söz alındığını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!