43 bin Euro’luk WC ayıbı 4 günde bitti

Güncelleme Tarihi:

43 bin Euro’luk WC ayıbı 4 günde bitti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2007 00:00

Avrupa Birliği (AB) fonlarından yararlanılarak Şanlıurfa’nın tarihi ilçesi Harran’da 43 bin Euro’ya yaptırılan, ancak foseptiği olmadığı için kapalı tutulan lüks tuvalet, konunun medyada yer alması üzerine sonunda bitti. Belediye, bakanlık ve müteahhidin topu birbirine atması nedeniyle 8 aydır kapalı tutulan tuvaletin foseptiği, yayınlanan haberlerin ardından 4 günde tamamlandı.

GüneydoĞu Anadolu’nun ilginç mimari yapıları ve tarihi eserleriyle turizm açısından gelecek vaat eden ilçesi Harran’da yerli ve yabancı turistlerin ihtiyaçlarını gidermesi için AB fonundan sağlanan 43 bin euro kaynakla yaptırılan tuvalet, fosseptik çukuru olmadığı için 8 aydır hizmete açılmıyordu.

43 bir Euro’nun göz göre göre ilgisizlik ve duyarsızlıktan heba olmasını Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) haber yapmasının ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı devreye girerek ödenek gönderdi. Tuvaletin foseptiği ilçe kaymakamlığınca özel bir firmaya 12 bin 500 YTL karşılığında açtırıldı.

Binanın arka tarafında 4 günlük bir çalışma ile açılan ve üzeri beton ile kapatılan foseptiği, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Harran Kaymakamı Hasan Yaman ve AKP’li Belediye Başkanı İbrahim Özyavuz yerinde inceledi. Çalışmalar kapsamında foseptiğin yanı sıra tuvalet binasının çevre duvarı ile bahçe düzenlemesinin de yapılacağı bildirildi. Vali Yavaşcan, modern tuvaletin kısa sürede turistlerin ve vatandaşların hizmetinde olacağını söyledi.

Sekiz aydır kilitli olan tuvalette makyaj odasından bebek emzirme odasına, klimadan modern klozet ve lavabolara kadar her türlü bakım ve temizlik sistemi yer alıyor.

43 bin Euroluk tuvaletin yeni yapılan foseptiğini Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ile Harran Kaymakamı Hasan Yaman ve AKP’li Belediye Başkanı İbrahim Özyavuz, bizzatk denetlediler. Kapısında AB, Turizm ve Kültür Bakanlığı ile GAP İdaresi’nin logolarının yer aldığı tabela bulunan tuvalet, 8 aydır kapalı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!