Sürpriz aşk

Güncelleme Tarihi:

Sürpriz aşk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2006 00:00

Avrupa Parlamentosu’nun Hollandalı üyesi Joost Lagendijk, röportaj yaptığı NTV muhabiri Nevin Sungur’a gönlünü kaptırdı. Hollandalı parlamenter, "Nevin’i deli gibi seviyorum. Kimse umurumda değil" diyor.

Haberin Devamı

TBMM ile Avrupa Birliği Parlamentosu ilişkilerinin liderliğini yürüten Hollandalı parlamenter Joost Lagendijk’in sürpriz bir ilişkisi ortaya çıktı. Lagendijk, Aralık ayında bir televizyon röportajında tanıdığı ve yaklaşık 5 aydan beri birlikteliğini sürdürdüğü Türk gazeteci Nevin Sungur ile evliliğe hazırlanıyor. Avrupa Parlamentosu ve Türkiye arasındaki ilişkilerde ’bilirkişi’ konumunda olan ve her Türkiye konusu geçtiğinde görüşlerine başvurulan Lagendijk, Sungur ile arkadaşlığı ilerletti ve bu süre içerisinde Türkiye’ye ’damat adayı’ olarak birkaç geldi. Lagendijk İstanbul’a geldiğinde Sungur’un Cihangir’deki evinde kalıyor. Sürpriz aşkın kahramanları, bir hafta önce de yine Cihangir’de ortak arkadaşlarının ev partisine katıldı. Son olarak geçen hafta Sungur’un Yalova’da oturan ailesini de ziyaret eden Lagendijk’ın bu birlikteliği ailenin de onayıyla resmiyete dönüştü.   Çiftin gelecek dönemde evlilik planları yaptığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Deli gibi seviyorum

/images/100/0x0/55eb352ef018fbb8f8b2593e

AP milletvekili Lagendijk, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, Türk gazetecisi Nevin Sungur’u "deli gibi sevdiğini" söyledi. Bir Türk ile olan birlikteliğinin  Yunan ve Kıbrıslı Rum milletvekilleri tarafından nasıl karşılanacağı sorusunu Lagendijk, "Hiç umurumda değil. Bu ne bir siyaset, ne bir diplomasi konusu, bu bir aşk hikayesi. Nevin’i deli  gibi seviyorum, söylenebilecekler umurumda değil.  Bu tamamen bir gönül ilişkisi. Aşkın ne siyaseti, ne de diplomasisi olur. Aşk iki insan arasında bir konudur" diye yanıtladı. Lagendijk, evlilik tarihi belirlemediklerini, ama bu aşkın nikahla sonuçlanacağına inandığını söyledi.

Türkiye hayranlığı 5 yıl önce başladı

Joost Lagendijk’in Türkiye’ye olan ilgisi bundan beş yıl önce bir kitap yazma fikriyle oluştu. Hollandalı parlamenter, Türkiye; doğu ve batı arasındaki konumunu ele aldığı kitabında Türkiye’ye övgüler yağdırmıştı. İki sene önce yapılan AP genel seçimlerinde Yeşiller grubundan Hollanda’yı temsil etmek üzere seçilen Lagendijk, Türkiye-AP Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanlığı’na getirildi. Lagendijk, son olarak Orhan Pamuk davası ile ilgili yaptığı açıklama ve Güneydoğu sorununda ordunun konumunu sorgulaması nedeniyle gündeme gelmişti. Açıklaması nedeniyle de soruşturmaya muhatap olmuştu. Hakkındaki şikayet başvurusu    kabul edilmedi.

Dün akşam tribündeydi

Haberin Devamı

Lagendijk, İstanbul’a her gelişinde Fenerbahçe’nin maçlarını kaçırmıyor. Hollandalı futbolcu Pierre Van Hooijdonk nedeniyle Fenerbahçe sevgisi artan parlamenter, dün de Fenerbahçe-Galatasaray derbisini tribünden izledi.

Ödüllü gazeteci

/images/100/0x0/55eb352ef018fbb8f8b25940

Nevin Sungur, Bosna’dan Filistin’e, Afganistan’dan Irak’a kadar pek çok savaş cephesinde haber için tehlike altında çalışan bir gazeteci. Sungur, 2001’in Kasım ayında Afganistan’da Mazari Şerif’in yakınlarında Taliban esirlerinin tutulduğu Cenk Kalesi’ne kameraman Cumhur Çatkaya ile giren muhabirdi. Kalede yaşanan katliamı ve insanın kanını donduran görüntüleri tüm dünyaya izleten Sungur ve Çatkaya iki meslek kuruluşu tarafından yılın gazetecisi seçildiler, iki de özel ödül aldılar. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu olan Sungur, sırasıyla Tempo Dergisi’nde, Sipa Press Ajansı’nda, atv’de A         Takımı’nda, Haberci programında çalıştı. Halen NTV’de görev yapıyor.    Galatasaraylı olan Sungur evinde ’deneysel yemekler’ yaptığını söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!