Madonna, Diyarbakır’da konser verecek iddiası ortalığı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Madonna, Diyarbakır’da konser verecek iddiası ortalığı karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2006 00:00

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın olağan günlük basın toplantısı sırasında bir gazetecinin "Aynı gün Madonna da Kürt şehri Amed’e gidecek, güvenliğinden şüphe ediyor musunuz?" diye sorması, hem ABD’li yetkililerde, hem Türk Dışişleri’nde kısa süreli bir heyecana neden oldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack’ın günlük basın toplantısında söz alan bir gazeteci, "Condoleezza Rice’ın Türkiye’yi ziyaret ettiği gün, dünyaca ünlü Amerikalı pop şarkıcısı Madonna, Türkiye’nin güneydoğusunda Amed (Diyarbakır) şehrine gidecek. Burada Kürtleri eğlendirmek için ücretsiz stat konseri verecek. 17 Nisan’da Türkiye’nin Güneydoğusu’na koyduğunuz seyahat uyarısını ele alırsak Madonna’nın can güvenliğinden endişe ediyor musunuz?" diye sordu.

Kısa süreli bir şaşkınlık yaşayan McCormack, soruya "Size şunu söyleyebilirim ki biz konsere gitmiyoruz. İnsanların kendi değer yargıları vardır, biz bu bilgiyi (seyahat uyarısını) göz önüne alması muhtemel kişiler için koyduk" karşılığını verdi.

TÜRKİYE YALANLADI

Amerikalı gazetecinin bu sorusuna rağmen Diyarbakır ve Ankara’daki Türk yetkililer, böyle bir şeyin söz konusu olamayacağını, stadın kullanılması için kimsenin izin almadığını söyledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü Cevahir Sadak da soru üzerine "Yok öyle bir şey" dedi.

Amerikalı yetkililer ise "şaka gibi soru" olarak nitelendirdikleri konu ile ilgili hiçbir bilgileri bulunmadığnı ve böyle bir konserin söz konusu olma-dığını belirtti. Öte yandan Madonna’nın konser takviminde de böyle bir konserin olmadığı öğrenildi.

İDDİA NEREDEN ÇIKTI

1 Nisan şakasını gerçek sandılar

MADONNA’nın Diyarbakır’daki stadyumda 24 Nisan’da konser vereceği iddiası, Hollanda’da yapılan bir forumda "1 Nisan şakası" gibi çıktı. Forumda "Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin öldüğü" iddialarının ardından "Madonna’nın da 24 Nisan’da Diyarbakır’a gideceği iddia" edildi. Daha sonra "bunların bir şaka olduğu" belirtildi. Ancak bazı Kürt internet siteleri, bunu gerçek olaylarmış gibi verdi. Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’in ABD’ye yaptığı ziyaret sırasında ünlü şarkıcı ile bir araya geldiği, burada Kürt halkı ve Diyarbakır ile ilgili konuştukları öne sürüldü. Hatta Madonna’nın bedava konser vermeyi kabul ettiği, masraflarının da belediye tarafından karşılanacağı iddia edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!