Sınırda 200 bin asker

Güncelleme Tarihi:

Sınırda 200 bin asker
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2006 14:11

Terör örgütü PKK'ya operasyon hazırlığı için sınıra yığınak devam ederken birliklerde izinler 6 ay süreyle kaldırıldı. Güneydoğu'daki asker sayısı ise uzun bir aradan sonra 200 bine yaklaştı.

Haberin Devamı

Güneydoğu'daki askeri hareketlilik sürüyor. Bölgedeki asker sayısı uzun bir aradan sonra 200 bine yaklaştı. Terör örgütü PKK'ya ağır darbe vurmak için başlatılan operasyonlara katılan birliklerde izinler kaldırıldı. Birliklere verilen emirde izinlerin altı ay süreyle kaldırıldığı belirtildi. İzindeki personelin de geri çağrılması istendi.
 
Bölgedeki birliklere takviye için gönderilen tabur ve tugaylar da görev bölgelerine yerleşmeye devam ediyor.
 
Bolu-dağ komando tugayı, Şırnak yakınlarındaki İkizce taburuna yerleşti. Üs bölgelerinde güvenlik önlemleri almak için birliklerin çevrelerine termal kameralı tanklar yerleştirildi. Birliklerin görev bölgelerine tam uyum sağlamalarının ardından operasyonların şiddetinin artması bekleniyor.
 
ASKER SAYISI 200 BİNE YAKLAŞTI
 
Güneydoğu'daki asker sayısı ise uzun bir aradan sonra 200 bine yaklaştı. Operasyonlar, Şırnak, Hakkari, Siirt ve Tunceli çevresinde yoğunlaşmış durumda.
 
Yetkililer, kısa süre sonra birlik intikallerinin biteceğini aktardılar.
 
Erzincan merkezli üçüncü ordu ve Malatya merkezli ikinci ordu, operasyonların planlama ve harekat sorumluluğunu üstlenmiş durumda.
 
Kayseri'den giden birlik, Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerine, Isparta'dan giden birlik Çukurca ilçesine yerleştirildi.
 
Gabar Dağı'na tanklar konuşlanırken, Irak sınırına tank, top, zırhlı araç ve askeri mühimmat sevkıyatı yapıldı. Irak sınırının sıfır noktasında ise seyyar birlik, büyük çadırlar kurdu.
 
Reuters haber ajansı da, rütbeli bir askeri kaynağa dayandırarak, Türkiye'nin Güneydoğu sınırına 40 bin asker kaydırdığını duyurdu.
 
Terör örgütünün yeniden yapılanmasını engellemek amacıyla yapılan operasyonlar için birliklere, "sürekli takip sürekli sıcak temas" emri verildi.

Haberin Devamı

PKK'DA OPERASYON PANİĞİ

İRAN'ın Kuzey Irak’taki PKK bağlantılı gruplara düzenlediği operasyon ve Türkiye’nin Güneydoğu sınırında yaptığı askeri yığınak terör örgütünde paniğe neden oldu.

İran topçusunun Kuzey Irak’taki PKK’lı teröristlerin yuvalandığı kampları katyuşa füzeleri ile vurması sonucu 3 teröristin öldüğünü bildiren terör örgütünün yayın organı Roj TV bölgedeki gelişmelere geniş yer ayırdı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak sınırına da büyük yığınak yaptığını belirten Roj TV, Kuzey Irak’taki Hacı Ümran kasabası yakınlarındaki İran askerlerinin düzenlediği operasyonda PKK’lı 2, Lolan bölgesinde de 1 teröristin öldüğünü, İran ordu birliklerinin Irak sınırını tümüyle tuttuğunu yayınladı.

Haberin Devamı

Türk ordusunun da sınıra yığına yaptığını belirten terör örgütünün yayın organı, 100’den fazla Türk askerinin de sınırı geçerek Kuzey Irak’a girdiğini ileri sürdü. Güneydoğu Anadolu’da düzenlenen operasyonlarla birçok teröristin öldürüldüğünü ileri süren Roj TV, örgütün elebaşı Murat Karayılan’ın açıklamasını yayınladı. Karayılan kendilerine yönelik topyekun savaş halinin ‘Bölgenin istikrarı için açık tehdit olduğunu’ iddia ederken, İran ve Türkiye’nin tutumunu değiştirmesini istedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!