Bangladeş’ten hediye ’Kemal Paşa’ kitabı

Güncelleme Tarihi:

Bangladeş’ten hediye ’Kemal Paşa’ kitabı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2006 00:00

Başkan Erdoğan’ın konuğu olan Bangladeşli kadın meslektaşı Begüm Halide Ziya, bir de hediye kitap getirdi. Milli şair Kazi Nazrul İslam’ın yazdığı ’Kemal Paşa’ adlı kitapta Atatürk’e övgüler yağdırılarak, "İnsanlık değeri yüksek, gerçek kahraman" diye söz ediliyor.

BANGLADEŞ’in kadın Başbakanı Begüm Halide Ziya, dün Ankara’da bir araya geldiği Başbakan Tayyip Erdoğan’a, Atatürk kitabı hediye etti. Bangladeş’in Milli Şairi Kazi Nazrul İslam’ın kaleme aldığı ’Kemal Paşa’ adlı kitapta, Atatürk’e "Gerçek bir kahraman ve Müslüman" diye övgüde bulunulurken, Türk kadınları da cennetteki hurilere benzetiliyor.

Bangladeş’in ilk bağımsızlık ilanını yapan eşi Cumhurbaşkanı Ziya Ül Rahman’ın 1981’deki bir askeri ayaklanmada öldürülmesinin ardından politikaya atılarak, 10 yıl sonra ülkesinin ilk kadın başbakanı olan Begüm Halide Ziya, Türkiye ziyaretine 2 gelini ve 3 torunuyla birlikte geldi. Erkeklerle tokalaşmayan 60 yaşındaki Ziya, Erdoğan ile görüşmesinde, Türkiye’nin
/images/100/0x0/55eb64bcf018fbb8f8be4205
Kıbrıs politikasını desteklediklerini söyledi. Ziya, KKTC’ye uygulanan izolasyonun kaldırılması konusunda da, "Bunları aramızda konuşarak çözebiliriz" diyerek sıcak mesaj verdi. Türkiye’nin ’medeniyetler buluşması’ çabalarını övgüyle izlediklerini belirten Ziya, ülkesinin de dünya barışına bu konuda katkı verdiğini söyledi.

Kadına kadın yardımı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Bangladeş Başbakanı Begüm Halide Ziya’yı Başbakanlık Merkez Binada resmi törenle karşıladı. Sarı uzun geleneksel kıyafet giyen Halide Ziya merdivenlerden inip çıkarken, zorluk çekti. Konuk Başbakan’a Kadından Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu yardımcı oldu. Ziya, dün ayrıca Bangladeş’in kurucusu Ziya Ül-Rahman’ın heykeltraş Metin Yurdanur tarafından yapılan ve Çankaya’daki Ziya Ül-Rahman Caddesi’ne konulan rölyefini açtı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!