Beylikdüzü Belediyesi güvenlik timi kurdu

Güncelleme Tarihi:

Beylikdüzü Belediyesi güvenlik timi kurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2006 00:00

Beylikdüzü Belediyesi, beldede asayişi sağlamak amacıyla yedi merkezi noktaya 34 kamera yerleştirdi. Yaklaşık 1.5 ay önce hizmete giren kameralar Beylikdüzü Jandarma Karakolu tarafından takip ediliyor.

Kameralar gerekli donanımın tamamlanmasının ardından MOBESE’yle entegre olarak hizmet verebilecek ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından da kullanılabilecek. Yaklaşık 200 bin YTL’lik proje kapsamında, özel güvenlik şirketi elemanlarından oluşan, coplu, kelepçeli beş kişilik asayiş timi, okul önleri ve parklarda göreve başladı. Güvenlik elemanlarının sayısı 15’e çıkarılacak ve ikisi motosikletle görev yapacak. Güvenlik görevlileri herhangi bir suçluyu yakaladıklarında jandarmaya teslim edecekler.

BURASI BİZİM EVİMİZ

Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, beldede son günlerde yaşanan cinayet ve kaçırma olaylarına çok üzüldüğünü söyledi. Bugüne kadar belediyelerin sadece halk pazarlarındaki olayları önlemek için güvenlik timi kurduğunu belirten Orakçı, "Çevre güvenliği için güvenlik timi kuran ilk belediyeyiz. Burası bizim evimiz. Biz, vatandaşımızın can ve mal güvenliğinden de sorumluyuz" dedi.

Kameralar sayesinde bir ATM soygununun önlendiğini belirten Beylikdüzü Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Karagöz, "Jandarma ekipleri şahısları suçüstü yakaladılar" dedi. Karagöz, bir hafta içinde iki merkezi kavşağa daha kamera yerleştireceklerini söyledi. Karagöz, "Beylikdüzü’ndeki en büyük sorun hırsızlık. Son zamanlarda gündeme gelen bir öğrenci cinayeti nedeniyle de bölgede şu an yaklaşık 50 sivil jandarma görev yapıyor" diye konuştu.

Trafiğe kapalı alanda olur

İSTANBUL Valisi Muammer Güler, konuyla ilgili şunları söyledi: "Beylikdüzü’nde yeni kurulan kameralar MOBESE sistemi dahilindedir. Belediyenin sadece kaynak sağlama konusunda desteği var. Kameraların kontrolü ve kullanımı polis ve jandarma yetkisinde. Belediye ancak kendi kullanımında olan bina, tesis gibi noktaların güvenliği için kamera sistemleri kurabilir ve bunların kontrolünü sağlayabilir. Kurulacak olan güvenlik birimi de yasalar gereği ancak bu alanlar içinde faaliyet gösterebilir. İleriye dönük olarak İstiklal Caddesi, Talimhane gibi trafiğe kapalı alanların güvenliğinin, sınırları içinde olduğu belediye tarafından sağlanması düşünülebilir."

İşte Nigar’ın katil zanlıları
/images/100/0x0/55eadadcf018fbb8f89b01b6


BEYLİKDÜZÜ’nde öldürüldükten sonra çöp konteynerinde yakılan 13 yaşındaki Nigar Kevser Şahin’in katil zanlılarının robot resimleri apartman girişlerine, bakkallara, kamu kurumlarının camlarına ve otobüs duraklarına asıldı. Robot resimler okul yöneticilerine de dağıtıldı. Öldürülmeden önce Nigar Şahin’i takibe aldıkları iddia edilen 3 zanlının robot resimlerini görgü tanıkları çizdirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!