Emniyet’ten Gülen’e dönüş yolu raporu

Güncelleme Tarihi:

Emniyet’ten Gülen’e dönüş yolu raporu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2006 00:00

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Fethullah Gülen’e Amerika’dan dönüş yolunu açacak bir rapor hazırladığı ortaya çıktı.

İslami esaslara dayalı devlet kurmak için örgüt oluşturmakla suçlanan ancak davanın ertelemeye girmesiyle yargılanmaktan kurtulan Gülen hakkında, avukatlarının beraat istemiyle yaptıkları başvuru üzerine açılan dava dün Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

AVUKATI AÇIKLADI

Duruşmaya Gülen’in avukatları Abdulkadir Aksoy ile Orhan Erdemli katıldı. Avukat Aksoy, taleplerinin yeniden yargılama olmadığını "basit ve teknik bir konu" olduğunu söyledi. Terörle Mücadele Kanunu’nun 1. maddesindeki değişiklikle Gülen’e isnat edilen eylemlerin suç olmaktan çıkarıldığını belirten Aksoy, yeni Türk Ceza Kanunu hükümlerine göre müvekkilinin durumunun yeniden değerlendirilerek beraatına karar verilmesini talep etti.

Avukat Aksoy, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 3 Mart 2006 tarihli raporunda da, "Gülen’in kurduğu ve yönettiği iddia edilen vakıf, dernek ve eğitim kurumlarının Terörle Mücadele Kanunu kapsamında bir örgüt olmadığının anlaşıldığını ve cebir, şiddet kullanarak terör yöntemleriyle anayasal düzeni değiştirmek amacını gerçekleştirmek için biraraya geldiklerine ve eylem yaptıklarına dair bilgi ve belgeye rastlanılmadığının belirtildiğini" söyledi. Savcı, 28 klasörden oluşan dava dosyasını inceleyemediği için esas hakkında mütalaa hazırlamak üzere süre talebinde bulundu. Mahkeme Başkanı, savcının süre talebini uygun bularak, duruşmayı erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!