Elde poÅŸet, vahÅŸet: 3 ölü

Güncelleme Tarihi:

Elde poşet, vahşet: 3 ölü
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 03, 2006 02:17

İstanbul Esenler’de dün akşam yüzleri maskeli PKK yandaşları bir İETT otobüsünü molotofkokteyli atarak yaktı. İkisi otobüs yolcusu 3 kadın feci şekilde can verdi. 1 kadın da yaralandı.

Haberin Devamı

ESENLER’de 20 yolcusuyla Bayazıt-Demirkapı Mahallesi seferini yapan İETT otobüsünün önü dün saat 20.30 sıralarında Dere Meydanı’nda kesildi. Yüzleri maskeli 100 kadar terör örgütü PKK yandaşının molotofkokteyli atması sonucu otobüste yangın çıktı. Otobüs şoförü Mehmet Karaman kapıları açarak yolcuların tahliyesini sağlarken, telaşla geri geri PKK yandaşlarından kaçmaya çalıştı. Bu sırada yanmakta olan otobüs, önce durağa daha sonra da yolun kenarında bulunan bir kamyona çarparak yan yattı.

EZİLEREK ÖLDÜLER

Otobüsten inmeye çalışan 62 yaşındaki Zülbiye Karasu, 14 yaşındaki oğlu Emre,  ile yolda yürüyen 57 yaşındaki Ayşe Gökkuş otobüs altında kaldı. Ağır yaralanan Zülbiye Karasu

/images/100/0x0/55ea85acf018fbb8f88578b8
ambulansla kaldırıldığı Vakıf Gureba Eğitim Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Özel Hayat Hastanesi’ne kaldırılan kimliği belirlenemeyen bir kadın da tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Hafif yaralanan Gökkuş Samatya Hastanesi’ne kaldırıldı. Yanan otobüs itfaiyenin müdahalesi ile söndürüldü. Enkaz kaldırma sırasında itfaiye ekipleri, otobüs altında Sinem (19)- ve Sibel Özkan (23)kardeşlerin yanmış cesetleriyle karşılaştı. Kadının üzerinden Sinem Özkan yazılı bir belge çıktı. olay yerinde toplanan vatandaşlar PKK ile bölücübaşı Öcalan aleyhine slogan attı.

Haberin Devamı

GAZİ’DE BARİKAT

Aynı saatlerde Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi’nde toplanan yüzü maskeli yaklaşık 50 kişilik grup barikat kurdu. Polise taş atan göstericiler güvenlik güçlerinin müdahalesi üzerine ara sokaklara dağıldı. Panzerlerle ara sokaklarda göstericinin peşine düşen polis 5 kişiyi gözaltına aldı.

KIZILTEPE’DE 1 ÖLÃœÂ

İşyerlerinin kapalı olduğu Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde, öğle saatlerine doğru sokaklarda toplanmaya başlayan grupların izinsiz gösterisine polis müdahale etti. Göstericiler yarılara taş ve sopalarla karşılık verince, polis göz yaşartıcı gaz kullandı ve  uyarı ateşi açtı. Bu sırada yaralanan Mehmet Sıddık Önder hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!