Konsolos muaviniydim

Güncelleme Tarihi:

Konsolos muaviniydim
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2006 01:24

Kaya Paşakay 1968’de Dışişleri Bakanlığı Meslek memurluğu sınavına girip kazandığını ve 1974’e kadar Dışişleri Bakanlığı bünyesinde çalıştığını söyledi.

Ailesinin geçirdiği bir trajik kaza dolayısıyla Dışişleri Bakanlığı’ndan ayrılmadan önce Almanya’nın Nurenberg kentinde Konsolos Muavinliği yaptığını belirten Paşakay, şunları söyledi:

TANIĞIM ŞENSOY

"Bakanlıkta çalışmayan birisi, ’çalıştım’ diye iddia edebilir mi? Bakanlık, böyle yapan birisinin yalanını ortaya çıkartır ve gerçeği gösterir. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti’nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy en sağlam tanık olarak bilgi verebilir.1968’deki Meslek Memurluğu sınavına Nabi Şensoy’la girip kazandık ve aynı dairede çalıştık."

Paşakay, "Eşi başörtülü Mason yok" sözlerinin kesinlikle kendisine ait olmadığını da ifade etti. Paşakay, bu sözü o gün masada yer alan bir başkasının söylediğini, orada bulunanların da bunu gayet iyi bildiğini ancak bu ismi veremeyeceğini anlattı.

Enver Paşa’nın amcası Halil Paşa’nın "özbeöz" torunu olduğunu vurgulayan Paşakay, "Dinine ve milliyetine bağlı, diniyle ve milliyetiyle gurur duyan bir insanım. İddiaları ortaya atanlar kökenlerini açıklasalar da ne olduklarını öğrensek ve ondan sonra konuşsak iyi olur" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!