41 general emekli

Güncelleme Tarihi:

41 general emekli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yüksek Askeri Şûra'nın Cumhurbaşkanı Demirel tarafından da onaylanan kararıyla, kuvvet komutanlarının tamamı değişti. 4 kuvvet komutanıyla birlikte 41 general ve amiral emekli oldu. 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 4 albay general ve amiralliğe yükseltilirken, 48 general ve amiralin rütbe bekleme süreleri bir yıl uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in onayladığı Yüksek Askeri Şûra kararları açıklandı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hikmet Köksal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Güven Erkaya, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ahmet Çörekçi ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Teoman Koman emekli oldu.

1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Kıvrıkoğlu Kara, Donanma Komutanı Oramiral Salim Dervişoğlu Deniz, MGK Genel Sekreteri Orgeneral İlhan Kılıç Hava Kuvvetleri Komutanı oldu. Ege Ordu Komutanı Orgeneral Fikret Özden Boztepe de Jandarma Genel Komutanlığı'na atandı. MGK Genel Sekreterliği'ne ise bu yıl orgeneralliğe yükseltilen Ergin Celasin getirildi.

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Çevik Bir aynı görevde bir yıl daha kalacak. 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Atilla Ateş, 1'inci Ordu Komutanlığı'na atandı. Ateş gelecek yıl Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna oturacak Kıvrıkoğlu'dan görevi devralacak.

Boztepe'den boşalan Ege Ordu Komutanlığı'na, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Doğu Aktulga atandı. NATO Güneydoğu Avrupa Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hilmi Özkök ile Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Necati Özgen aynı görevlerine devam edecekler.

Bu yıl rütbesi orgeneralliğe yükseltilen MGK Genel Sekreterliği Başyardımcısı Necdet Timur Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı'na, 15'inci Kolordu Komutanı Nahit Şenoğul da 3'üncü Ordu Komutanlığı'na getirildi.

Askeri Şûra, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral İlhami Erdil'in rütbesini oramiral yaptı ve Donanma Komutanlığı'na atadı.

GÖREV UZATMA

Askeri Şûra'nın 4 günlük toplantısı sonunda 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 4 albay general ve amiralliğe yükseltildi. 48 general ve amiralin rütbe bekleme süreleri bir yıl uzatıldı. 41 general ve amiral ise emekliye ayrıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Korgeneral Necdet Timur ve Korgeneral Nahit Şenoğul bir üst rütbeye yükselirken, Korgeneral Teoman Erkan ve Korgeneral Metin Sağlam'ın görev süresi bir yıl uzatıldı. Karacı korgenerallerden Hasan Kundakçı, İzzettin İyigün, Ramazan Özşahin ve Hasan Muratlı emekli oldu.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda Koramiral İlhami Erdil oramiral olurken, Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Aydan Erol'un rütbe bekleme süresi bir yıl uzatıldı. Güney Deniz Saha Komutanı Ekmel Totrakan kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrıldı.

Hava Kuvvetleri'nde ise Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgenaral Ergin Celasin ipi göğüsledi ve orgenaralliğe yükseltildi. Genelkurmay Plan ve Prensipler Başkanı Korgeneral Vural Avar ile İzmir Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Cumhur Asparuk bir yıl daha aynı rütbede kalacaklar. Hava Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Sabahattin Çatırel ise kadro bulunamadığı için emekli olmak zorunda kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!