41 bölgede ‘geçici güvenlik’

Güncelleme Tarihi:

41 bölgede ‘geçici güvenlik’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2015 00:06

TERÖR örgütü PKK’nın son günlerde eylemlerini arttırmasının ardından 9 ilde ‘geçici güvenlik bölgesi’ bulunuyor. 2565 sayılı ‘Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’ uyarınca hayata geçirilen geçici güvenlik bölgelerinin amacı, can ve mal güvenliğinin sağlanması.

Haberin Devamı

Bölgeler, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar süresince devam edecek. Bu bölgeler, Bakanlar Kurulu kararı ya da gecikmesinde sakınca bulunan hallerde vali kararıyla 15 gün ila 6 ay gibi sürelerle ilan edilebiliyor.

41 bölgede ‘geçici güvenlik’

ŞIRNAK’TA 6 AY

Kanunun, kamulaştırma yapılabilmesine de olanak tanıdığı güvenlik bölgelerine izinsiz girilemiyor, buna aykırı hareket edenler hapis ve para cezalarına çarptırılabiliyor. 2 bölgenin geçici güvenlikli bölge ilan edildiği Siirt’te bu uygulama yıl sonuna kadar kalacak. 9 güvenlikli bölgesi bulunan Şırnak’ta uygulama 6 ay süreyle yürürlükte olacak. Tunceli’de 14, Hakkâri’de 3, Kars’ta 2, Ağrı’da 2, Şanlıurfa’da 3 bölge 15 gün süreyle, Gaziantep’te 2, Kilis’te 4 bölge 10 gün süreyle geçici güvenlikli bölge ilan edildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!