Ağlatan mesajlar

Güncelleme Tarihi:

Ağlatan mesajlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2006 12:47

Erzincan'da düşen helikopterde 5 subay'ın şehit olması Türkiye'yi mateme boğdu. Hürriyet İnternet'teki habere yağan mesajlar yüreklerdeki acıyı yansıtıyordu.

Haberin Devamı

Şehit subayların devre arkadaşlarından gelen mesajlar çok daha yakıcıydı. Dünyanın bir köşesinde görev yaptığını belirten, ismini vermeyen bir yüzbaşı, devre arkadaşı Pilot Yzb. Yusuf Ziya Ertem'e ve diğer şehitlere şöyle sesleniyor.

Yusuf Ziya'm, Devrem, Kardeşlerim Çanakkale şehitleri ile buluştunuz mu?  

ve devam ediyor Yüzbaşı:

Selam söyleyin dedeme, torunun da sırasını bekliyor deyin...
Şehadetle gelen ölüm bize düğün bayram...
Tabutuna sarılıp ağlamak vardı,
Son görevimizi yerine getirmek...
Son bir kez hasbihal etmek vardı seninle...
Kısmet değilmiş devrem...;
Dünyanın başka bir köşesinde görevdeyim çünkü...;
Vatan sağolsun...
Devrem, kardeşlerim...
Geride bıraktıklarınız en kutsal emanetler bize...
Sizler rahat uyuyun...

ARKADAŞI ŞEHİT ASTSUBAY AYHAN'I ANLATIYOR

Haberin Devamı

Helikopterde şehit olan Astsubay Üstçavuş Fatih Ayhan’ı da arkadaşı Erhan Bektaş gönderdiği mesajda şöyle anlatıyor :

“Üç arkadaşımı kaybettim ve size tek Astsubay Üstçavuş Fatih Ayhan’ı anlatmak istiyorum. Kendisi yaşamı boyunca başarılara imza atmış bir genç beyindi ve her zaman kendi ve çevresiyle barışık biri idi.

Yaşamın günlük mücadelelerinde her zaman pozitifti. Kara Havacılık Lisan Okulunu birincilikle bitirmiş ve yabancı dil konusunda bir uzman sayılırdı. Babası olmadığı için annesi ve kardeşine bakıyor ve onlara kol kanat geriyordu.

Ailesine sahip Fatih Ayhan bir oğul, bir ağabey ve evinin babası olmuştu bu genç yaşta. Annesinin kalp ameliyatından sonra Malatya’ya görev yaptığı ile taşımıştı”.

HER HELİKOPTERDE UÇTUĞUMDA BİZİMLE OLACAKSIN

Arkadaşının ailesine her zaman sahip çıkacağını belirten Erhan Bektaş'ın ağlatan mesajı şöyle devam ediyor:

Arkadaşımı hiç unutmayacağım ve onu her zaman hatırlayacağım, Allah geride kalanlara sabır versin. Her helikopterle uçtuğumda Fatih de bizimle uçacak. Fatih seni çok seviyoruz kardeşim inşallah bizi duyuyorsundur.

Sen rahat uyu elimizden geldiğince ailene sahip çıkacağız, emanetin bizim emanetimiz.”

UMARIM YAPTIĞIN KÜÇÜK BİR ŞAKADIR

İşte yüzlerce mesajdan bir başkası. Şehit Pilot Yüzbaşı Yusuf Ziya Ertem’i, çok sevdiğini söyleyen Engin Örenç'in duyguları:

Haberin Devamı

“Tüm şehitlerimize Tanrıdan rahmet ailelerine başsağlığı dilerim. Seni unutmayacağız Yusuf Ziya Yüzbaşım, bana ilk defa ağabeyimin gözyaşını gösterdin, sınıf arkadaşın seni çok sevmiş be Ziya ağabeyim. Umarım bu bizlere yaptığın kötü bir şakadır yine.”

KOMUTANA SON MESAJ

Şehit Topçu Albay Ömer Bora ile çalışan Ersel Obuz’un komutanına son mesajı:

“Sevgili komutanım Topçu Albay Ömer Bora sizinle bir müddet beraber çalışma olanağı bulduğum için kendimi çok şanslı sayıyorum, size ve üzücü kazada şehit olan diğer tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Vatan ve bizler size minnettarız. Ne mutlu sizlere ki vatan uğrunda caninizi verdiniz. Ruhunuz şad olsun.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!