86 yaşında boşanma davası

Güncelleme Tarihi:

86 yaşında boşanma davası
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2006 00:00

Yeniköy’deki trilyonluk "Hamapolos Yalısı" da dahil tüm mal varlığını bir vakfa bağışlayınca, eşi ve kızı ile mahkemelik olan 86 yaşındaki Jinekolog Doktor Muvaffak Gören, 56 yıllık evliliğini bitirmek için açtığı boşanma davasına tekerlekli sandalye ile katıldı.

DEVLET Senfoni Orkestrası kurucularından Jinekolog Doktor Muvaffak Gören, tüm mal varlığını 1997 yılında Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışlayınca 80 yaşındaki eşi Ayten Gören ve kızı Emine Anber Tanır ile arası açılmıştı. Öz kızı ve eşinin "mallarına sahip olmak için akli dengesinin yerinde olmadığına dair rapor almak istediklerini" ileri süren Muvaffak Gören, şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle Sarıyer Aile Mahkemesi’nde boşanma davası açtı.

Muvaffak Gören, Sarıyer Aile Mahkemesi’ndeki boşanma davasının gönceki gün yapılan duruşmasına tekerlekli sandalye ile geldi. Duruşmaya gelmeyen Ayten Gören’i avukatı Okşan Yılmaz temsil etti. Muvaffak Gören’in avukatı Muktedir İlhan, duruşma sırasında müvekkili için bu davanın "hayati tehlike" arz etmeye başladığını ifade ederek, mevcut delillerin toplandığını ve bu nedenle de davanın karara bağlanmasını talep etti. Ancak mahkeme bu talebi
/images/100/0x0/55eb096ff018fbb8f8a6e594
reddederek, davayı yazışmaların tamamlanması için erteledi.

Muvaffak Gören, duruşmadan sonra, eşi ve kızının daha önce "ölüm tehdidi" ve "servet avcısı genç bir kadınla birlikte olduğu" iddiaları ile ilgili olarak savcılığa ifade de verdi.

Hamapolos Yalısı

Dr. Muvaffak Gören’in Türk Eğitim Vakfı’na bağışladığı Yeniköy’deki Hamapolos Yalısı’nın değerinin trilyonlarla ölçülebileceği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!