ÖSS sorusuna “yetkisizlik” kararı

Güncelleme Tarihi:

ÖSS sorusuna “yetkisizlik” kararı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2006 12:34

Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nce ”İstiklal Marşı'nın alenen aşağılandığı” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulan ÖSS deneme sınavı sorusu hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı “yetkisizlik” kararı verdi.

Cumhuriyet Başsavcılığı, Uğur Dershaneleri tarafından hazırlanan ÖSS Deneme kitapçığında yer alan soru hakkında hazırlanan hazırlık dosyasını karara bağladı.

Başsavcılık kararında, “Sorunun, dershanenin Bakırköy ilçesindeki görevli tarafından hazırlandığından suç yeri itibariyle Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yetkisizliğine karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Kararda ayrıca, dosyanın yetkili olan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verildiği belirtildi.
Dershanenin ÖSS deneme sınavında kullanılan soruda “Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme/Sermayeye satılık her santimi her gramı/Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı/Kim çok verirse ona sat bu vatanı” dörtlüğü yazılarak, bu dörtlüğün hangi şiir türüne örnek olduğu sorulmuştu.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı'na, TCK'nın 300. maddesinin 2. fıkrasında yer alan “İstiklal Marşı'nı alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” maddesine dayanarak suç duyurusunda bulunmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!