Çok özel diplomalar

Güncelleme Tarihi:

Çok özel diplomalar
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2006 00:00

18 Nisan 1999 tarihinde görevde bulunan 2 ve 3 yıllık yükseköğrenim okulu mezunu Milli Eğitim Bakanlığı personeli 4 yıllık yükseköğrenim okulu mezunu kabul edilecek. Yeni yönetmelikle lise müdürleri 4 kademe birden atlayıp il milli eğitim müdürü bile olabilecek.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın, 2 yıllık yükseköğrenim diplomasına sahip Bakanlık personelini, yönetmelik değişikliğiyle bir kalemde 4 yıllık mezun yaptığı anlaşıldı. Bakanlık, (A) tipi eğitim kurumu müdürlerinin il milli eğitim müdürü olmasının yolunu da açtı.

MEB’in diploma oyunu, Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatına ait kadrolara atanma, görevde yükselme, unvan değişikliği ve görevler arası geçişlerde uygulanacak esas ve usulleri belirlemek amacıyla hazırladığı "MEB Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği"ne konulan geçici maddeyle gerçekleşti. Yönetmelik 4 Mart cumartesi günü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bakanlık, toplam 33 maddelik yönetmeliğe koyduğu geçici maddeyle, personelini üniversiteye gitmeden 4 yıllık mezun saydı. Ancak, dört yıllık mezun sayma işlemine "tarih sınırı" koydu. Bakanlıkta 18 Nisan 1999 tarihinde görevde bulunanlardan 2 ve 3 yıllık yükseköğrenim okulu mezunu olanların, diğer özel şartlara sahip oldukları takdirde 4 yıllık yükseköğrenim okulu mezunu kabul edileceği hükme bağlandı.

İL MÜDÜRÜ OLACAKLAR

Düzenlemeye göre, "Doğrudan Bakanlığa bağlı faaliyet gösteren eğitim kurumları" olarak tanımlanan anadolu ve fen liselerini de içine alan (A) tipi eğitim kurumlarında müdür olarak en az sekiz yıl hizmeti bulunanlar, aradaki dört görevi atlayıp il milli eğitim müdürlüğü görevine atanabilecekler. Mevcut uygulama uyarınca, (A) tipi eğitim kurumları müdürleri, Bakanlık hiyerarşisinde kendi üstünde olan ilçe milli eğitim şube müdürü, ilçe milli eğitim müdürü, il milli eğitim şube müdürü ve il milli eğitim müdür yardımcısının kademelerini aşarak il milli eğitim müdürlüğü görevine getirilebiliyor.

MEB’in yaptığı açıklamada değişiklik doğrulanarak, "Yönetmelik, ’Devlet Memurlarının Görevde Yükselme Esaslarına Dair Yönetmelik’ doğrultusunda hazırlanmıştır" denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!