Üniversiteye gitmeden mezun

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteye gitmeden mezun
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2006 10:20

Milli Eğitim Bakanlığı, 2 yıllık yüksekokul mezunu personelini, yönetmeliğe koyduğu geçici maddeyle üniversiteye gitmeden 4 yıllık mezun yaptı. Bakanlık, (A) tipi eğitim kurumu müdürlerinin il milli eğitim müdürü olmasının yolunu da açtı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, merkez ve taşra teşkilatına ait kadrolara atanma, görevde yükselme, unvan değişikliği ve görevler arası geçişlerde uygulanacak esas ve usulleri bilerlemek amacıyla hazırladığı "MEB Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği" Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bakanlık kadrolarına yapılacak atamalar ve bu kadrolar arası geçişlerde uygulanacak kuralların belirlendiği yönetmelikte ilginç bir düzenlemeye de yer verildi.

EVLER ŞENLİK DÜZENLEME

MEB, toplam 33 maddeden oluşan yönetmeliğe koyduğu geçici maddeyle personelini üniversiteye gitmeden 4 yıllık mezun yaptı. Yönetmeliğin geçici maddesiyle 2 yıllık ön lisans mezunu Milli Eğitim Bakanlığı personeli 4 yıllık mezun sayılacak. Yönetmeliğin söz konusu geçici maddesinde şöyle denildi: "18.4.1999 tarihinde görevde bulunanlardan iki ve üç yıllık yüksek öğrenim görmüş olanlar, diğer özel şartlara sahip oldukları takdirde dört yıllık yükseköğretim görmüş kabul edilir."

Haberin Devamı

KADROLAŞMA MADDESİ Mİ?

Öte yandan yine yönetmeliğin bir diğer maddesiyle hiyerarşik yükselme tamamen yok sayıldı. Yönetmeliğin "Görev grupları arası geçişler" başlığı altında yer alan maddeyle (A) tipi okul müdürlerinin il milli eğitim müdürlüğüne geçişi sağlandı. Düzenlemye göre, "(A) tipi eğitim kurumlarında müdür olarak en az sekiz yıl hizmeti bulunanlar, il milli eğitim müdürlüğü görevine" atanabilecekler. Düzenlemeyle (A) tipi eğitim kurumları müdürleri Bakanlık hiyerarşisinde kendi üstünde olan ilçe milli eğitim şube müdürü, ilçe milli eğitim müdürü, il milli eğitim şube müdürü ve il milli eğitm müdür yardımcısının kademelerini aşarak il milli eğitm müdürlüğü görevine getirilebilecek.

Eğitimciler bu maddenin kadrolaşmanın yolunu açacağını belirtirken, istenilen (A) tipi okul müdürlerinin il milli eğitim müdürü yapılacağı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!