40. yıl anması

Güncelleme Tarihi:

40. yıl anması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2017 21:20

1 Mayıs 1977’de hayatını kaybedenler Taksim Kazancı Yokuşu’nda düzenlenen törenle anıldı. 34 kişinin hayatını kaybettiği olayların 40. yıl anmasına DİSK Başkanı Kani Beko, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, TTB Başkanı Raşit Tükel, TMMOB Başkanı Emin Koramaz ile HDP ve CHP temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı

 ‘1 Mayıs şehitleri ölümsüzdür’, ‘Yaşasın 1 Mayıs’ sloganları atan grup üyeleri, karanfillerle Kazancı Yokuşu’na kadar yürüdü ve saygı duruşunda bulundu. DİSK Başkanı Kani Beko “Taksim bizim sevdamızdır. Elbette bir gün omuz omuza milyonlarla birlikte 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlayacağız. OHAL ilan edildiğinden bu yana antidemokratik uygulamalarla binlerce kamu çalışan ihraç edildi. İşçilerin mücadelesi devam edecektir” diye konuştu. KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen ise “Korkularından dolayı Taksim 1 Mayıs’a kapatılmıştır” dedi. Grup üyeleri İstiklal Caddesi’nde 1 Mayıs bildirileri dağıttı. Bu arada
Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs önlemleri alınmaya başlandı. Meydanın dört bir tarafına polis bariyerleri konuldu. Meydanın bazı bölümleri de kapatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!