40 yaşlarında, yakışıklı, bir trilyonu ve altında 5.20 BMW’si olan bir eştir

Güncelleme Tarihi:

40 yaşlarında, yakışıklı, bir trilyonu ve altında 5.20 BMW’si olan bir eştir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2002 00:18

Hürriyet Ankara Bürosu'ndan Nurettin Kurt bir süre önce Ankara Asayiş Daire Başkan Yardımcısı Altay Sarıyıldız'ın 1 trilyonluk serveti olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Geçtiğimiz hafta ise haberin devamı geldi: Altay Sarıyıldız eşi polis memuru Gülnaz Sarıyıldız'dan boşanmış, o tarihte sekreteri olan Bilge Aytap'la evlenmiş, ama 2,5 ay sonra ondan da boşanmıştı. İşte ikinci eşinden boşanma davası sırasında da gizli serveti ortaya çıktı.Bu servet ne zaman nasıl edinilmişti? İçişleri Bakanlığı Sarıyıldız'a servetinin kaynağını sordu. Müfettişler inandırıcı bir cevap alamayınca idari yönden cezalandırılması için 10 ay kıdem durdurma cezası talebiyle disiplin kuruluna; Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanunu'na muhalefetten yargılanması için de Ankara

Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdular. Bu olayların ortasında duran Polis Müdürü Altay Sarıyıldız kim? Davalı eşine göre ‘‘maddi düşünceler taşıyan bir vicdansız’’. Sevgilisi olduğunu iddia eden Serap Keskin ise onun ‘‘ilk eşiyle anlaşmalı boşanan, ikinci eşiyle baskılar yüzünden mecburen evlenen biri’’ olduğunu anlatıyor. Portresine dair en ilginç çizgiler ise dava dosyasında: ‘‘Bir emniyet müdürünün sahip olduğu bütün yetki ve imkanlara sahiptir, 40 yaşlarında, yakışıklı, 1 trilyon serveti, altında 5.20 BMW'si olan bir eş.’’ Sarıyıldız'ın kişisel portresi bir yana, okuyacaklarınız bugünün Türkiyesi'nden bir ibret tablosu...

Davalının evi isteyerek terk ettiği iddiası tamamen saçma sapan, gayriciddi bir iddiadır. Zira, davacı 40 yaşlarında bir emniyet müdürüdür. Bir emniyet müdürünün sahip olduğu bütün yetki ve imkanlara sahiptir. 40 yaşlarında fiziği düzgün ve yakışıklı, 1 trilyon serveti olan, altında 5.20 BMW marka arabası olan bir eştir. Bu zamanda istikbali ve mal varlığı olan zengin bir eş bulmak hemen hemen her genç kızın idealidir. Müvekkilim sade bir polis memurudur. Bu imkanlara sahip bir eşle evlenmiştir. Bu koşullar altında hangi genç kadın kocasından ayrılmak ister veya terk eder, gider. Bu iddia akla mantığa aykırıdır. Davacı Altay Sarıyıldız, bütün iddia ve savunmasını müvekkilimin evi terk ettiği bu nedenle evlilik birliğinin temelden sarsıldığı gerekçesine dayandırmaktadır. Bu duruma, ‘‘zeytinyağı gibi üste çıkmak’’ denir. 24 yaşında sade bir polis memuru olan müvekkilim, hayal dahi edemeyeceği kadar iyi bir evlilik yapmıştır. Davacının ayrılmak için esas amacı, eski eşine ve çocuklarına geri dönmek ve sakladığı mal varlığını emanetçi olan eski eşinden geri almak veya onunla birlikte paylaşmak, müvekkilimden boşandıktan sonra eski eşiyle yeniden evlenmektir.

350 MİLYARLIK MALI BİR GÜNDE ESKİ KARISINA DEVRETTİ

2002 yılının yılbaşı tatilini ve gecesini eski eşi ve çocuklarıyla birlikte geçirdikten sonra, hemen yılbaşının ertesi günü birlikte Denizli'den Ankara'ya gelerek daha önce müvekkilime hediye ettiği daireyi hileli yollarla geri alarak eski eşine tapuda devretmiştir. Yine aynı gün Turan Güneş Bulvarı'ındaki 200 bin dolar değerindeki kıymetli daireyi de Çankaya tapuya giderek eski eşinin adına tapuya tescil etmiştir. Davacı bir günde 350 milyarlık malını eski karısının adına tapuda devretmiştir.

Altay Sarıyıldız'ın açtığı boşanma davasında eşi Bilge Sarıyıldız'ın avukatı tarafından yapılan savunmadan alınmıştır.

Bilge Sarıyıldız'dan Altay Sarıyıldız'a SMS mesajları

Yeni yıl hediyeni tertemiz yatak çarşafının üstüne, bu durumu atlatacağına inanarak ve seni severek bıraktım.

Kimin maddi düşünceler taşıdığı ortada. Bütün güzel duygularını ve maneviyatını tüketmişsin bu yolda. Ama beni tüketemeyeceksin. Aksine daha da güçleniyorum.

Kendi hayatının faturasını vicdanlı, dürüst iyi niyetli Bilge'ye yükledin, karaladın, en derinden yaraladın. Bir şey olmamış gibi yeni planlara başladın.

NELERİ VAR

Kuşadası'nda bir ev

İzmir'de bir daire

Antalya'da bir daire

Denizli'de çok değerli arsalar

Çankaya'da 200 bin dolar değerinde bir daire

Eryaman'da 50 milyar değerinde bir daire

5.20 BMW

Bankada 300 bin dolar civarında hareket gören parası

Altay Sarıyıldız'ın avukatı Yaşar Akşin

BELGELERİ MÜFETTİŞLERE VERDİK

Bu bir boşanma davası. Sizin gazetenin verdiği başlık gibi çapkınlıkla, malvarlığıyla ilgisi yok. Malvarlığı ile ilgili belge ve ifadeleri müfettişlere verdik. Hesap veremeyeceğimiz hiçbir husus yok. Şu anda davayla ilgili daha fazla konuşmamız uygun değil.


Sevgilisi olduğunu iddia eden milli tekvandocu Serap Keskin Kaçak Mercedes’çiyi korudu

Polis Akademisi'nde bayan polis adaylarına yakın dövüş dersleri veriyordum. Bir alacak verecek davasında tehdit ediliyordum. Emniyet'e başvurdum, beni o dönem Gasp Büro Amiri olan Altay Sarıyıldız'ın yanına gönderdiler. İlk tanışmamız öyle oldu. Daha sonra çıkmaya başladık. Birlikte olduğumuz üç yıl içinde evli olduğunu sakladı. Maddi durumu iyi değildi. Benimle gezmek için bazen polis arabasıyla gelir, bazen de pavyoncuların arabalarını ödünç alırdı. Baskı görünce ilk eşiyle anlaşmalı boşandı ve ikinci eşiyle evlendi. Ali Altınışık ile yakın dosttu ve kaçak Mercedes davasında gözaltına alındığında onu korudu.

Müvekkilim bu kadar çok parası olduğunu bilmiyordu

Her şeyin ortaya dökülmesine sebep olan ikinci eş Bilge Sarıyıldız'la görüşmek istedik. Halen polis memuru olduğundan yasalar gereği konuşamıyordu. Onun yerine bu soruların cevabını davada avukatı olan Nedim Dilek verdi.

Müvekkiliniz Bilge Sarıyıldız, şu anda mahkemelik olduğu eşi Altay Sarıyıldız'la nasıl tanışmış?

-Altay Bey, iki yıl önce 2. Şube'de başkomiserdi. Bilge Hanım ise o sıralar polis memuru olarak başka bir müdürün sekreteriydi. Bu esnada tanışmışlar ve birbirlerinden hoşlanmışlar. Aynı yılın eylül ayında Altay Bey zaten eşinden boşanmış. 16 Ekim 2000'de de müvekkilemle nişanlandı.

Emniyet için de ilişkilerinden rahatsız oldukları ve bu nedenle evlenmek zorunda kaldıkları iddiası var.

-Tüm teşkilat bu ilişkiden haberdarmış. Emniyet Müdürü bizzat kendisi Altay Bey'e, ‘‘teşkilat içinde bu böyle olmaz, evlenin’’ diye telkinde bulununca daha fazla uzatmadan 7 Ekim 2001'de evlendiler.

Bilge Hanım'ın ailesinin bu evliliğe tepkisi ne olmuş?

-Boşanmış ve iki çocuklu biri olarak 24 yaşındaki bir kızı ailesinden istemeye çekinmiş önce. Aileyle tanışmadan önce Bilge'ye evlilik hediyesi olarak, ‘‘sana ev alacağım, nereden olacağına sen karar ver’’ demiş. Bilge de ailesine yakın olsun diye Eryaman'da bir ev beğenmiş. Aileyle tanışması bu evi aldıktan sonra oluyor.

Yine polis camiasından olan eski eşi Gülnaz Kuşkonmaz ile Bilge Hanım birbirlerini tanıyorlar mı?

- Hayır.

Evlilikleri fiilen sadece 2,5 ay sürüyor. Boşanma davasını Altay Sarıyıldız açıyor. Sebep olarak da şiddetli geçimsizliği gösteriyor. Bilge Hanım bu ayrılığı bekliyor muydu yoksa sürpriz mi oldu?

-Tabii ki sürpriz oldu. Altay Bey, 2,5 aylık evlilikte üç kez eski eşinin yanına gitti. Hatta Altay Bey, sana aldığım daire yüzünden çocuklarımla aram bozuldu, bu daireyi tekrar benim üzerime yapalım, aradan zaman geçince yine senin üzerine geçiririz, diyor. Bilge, çocuklarla aran düzelecekse yapalım diye, kabul ediyor. Bunlar boşanmak istediğini söylemeden 10 gün önce oluyor.

Peki Altay Sarıyıldız, boşanmak istediğini Bilge Hanım'a nasıl söyledi?


-Kendisi yılbaşı için yine Denizli'ye, çocuklarımı görmeye gidiyorum diyor. 15 Aralık'ta zaten gitmişken, 29 Aralık'ta yine gidiyor. İki aylık eşini de yılbaşında yalnız bırakıyor. Denizli'ye gittiğinin ertesi günü Bilge'ye telefon açıp, ‘‘Senden ayrılacağım, evi de sattım, boşanmak dünyanın sonu değil, sana mutluluklar’’ diyor. 1 Ocak'ta eski eşiyle beraber Ankara'ya geliyor. 2 Ocak'ta Bilge'den üzerine aldığı daireyi geri alıyor ve o daireyle birlikte kendisine ait bir başka daireyi eski eşinin üzerine yapıyor.

Bunları belgelediniz mi, yoksa müvekkilinizin iddialarından mı ibaret?

-Tüm tapu kayıtları var.

Altay Bey'in boşanma dilekçesinde Bilge Hanım'ın evi viraneye döndürdüğü, tüm eşyaları aldığı, dolapları bile kullanılmaz hale getirdiği yazıyor.

-Altay Bey dilekçesinde madalyonun bir yüzünü anlatıyor. Kendisinin yaptıklarından hiç bahsetmiyor. Altay Bey, eşyalarını geri istiyorsa biz kendisine hepsinin yenisini vermeye razıyız. Ama o da Bilge'nin hayallerini, umutlarını, mutluluğunu ve onurunu geri verebilecek mi? O karısı olarak hálá eski eşini görüyor. Sebebi de aşikar, tüm malvarlığını onun üzerine yapmış.

Bilge Hanım'ın bu servetten ne zaman haberı oldu?

-Haberi yoktu ki. Parası olduğunu biliyordu ama bu kadar büyük bir serveti olduğunu bilmiyordu.

Bu davada ne talep ediyorsunuz?

-100 milyarlık maddi, 100 milyarlık da manevi tazminat talebinde bulunduk. Biz Altay Sarıyıldız'ın servetinin kaynağıyla ilgili açılacak davayla ilgilenmiyoruz. Bilge mağdur oldu. Ve sadece bununla ilgili boşanma davasının sonucuyla ilgileniyoruz.

İŞTE POLİS MÜDÜRÜNE CEZA VERDİREN PARA İLİŞKİSİ

Bir nevi dedektiflik yaptık. Kendisinin (Altay Sarıyıldız) Mercedes kaçakçılığından tutuklanıp yargılanan ama sonra beraat eden Ali Altınışık'la bir ilişkisi olduğunu çevreden sorup soruşturarak öğrendim. Ama bunun lafta kalmayıp, belgelenmesi gerekiyordu. Ali Altınışık ve Altay Sarıyıldız'ın hangi banka ile çalıştıklarını bulmamız gerekiyordu. Araştırdım, ama bulamadım. Daha sonra tesadüfen bir müvekkilim sorunlu bir çek yüzünden bana geldi. Çekin üzerinde Ali Atınışık imzası vardı. Dolayısıyla Ali Altınışık'ın hangi banka ve şubeyle çalıştığını öğrendim. Altay Sarıyıldız'ın da aynı banka ile çalışabileceğini düşünüp, mahkemeden hesapların incelenmesini istedim. Hesaplar incelendiğinde Altay Sarıyıldız'ın hesabına, Ali Altınışık tarafından sadece iki ay içinde 46 bin dolar ve 148 bin 500 mark yatırıldığını gördük.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!