40 kadın Şerife Bacı için yürüyecek

Güncelleme Tarihi:

40 kadın Şerife Bacı için yürüyecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2012 13:43

Türkiye’nin dört bir yanından katılan doğa yürüyüşçüsü yaklaşık 40 kadın, milli mücadele döneminin Destanlaşan Kastamonulu Kadın kahramanı Şerife Bacı’yı, şehit oluşunun 91’inci yılında anmak için İnebolu- Kastamonu arasındaki 105 km’lik ‘İstiklal Yolu’nu yürüyecek. Yürüyüş, Şehit Şerife Bacı’yı anmak için 91 yıl sonra ilk defa kış şartlarında gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

 
Düzenlenecek etkinlikte, yaklaşık 40 kadın ‘İstiklal Yolu’nu 91 yıl önceki koşullardaki gibi sadece yaya olarak yürüyerek anmış olacak. Çocuğuyla birlikte kağnı ile cepheye mermi taşıdığı sırada donarak şehit olan Şerife Bacı anısına gerçekleştirilecek yürüyüş, 18 Şubat Cumartesi günü İnebolu’dan başlayacak ve Şerife Bacı’nın askerler tarafından donmuş halde bulunduğu 21 Şubat Salı günü Kastamonu kışlasının önünde sona erecek. Karlı yolları aşarak, dağda çadırlarda 3 gece kalacak grup, Şehit Şerife Bacı’nın anısını yaşatacak.
 
Milli mücadele yıllarında Ulu Önder Atatürk'ün "Gözüm Cephede Kulağım İnebolu'da" sözleri ile önem kazanan İstiklal Yolunda cephaneyi, cepheye savaşan askerlere ulaştırmak için insanüstü çaba sarf eden Şerife Bacı, sert geçen kış şartlarında üzerindeki giysiyi ve yorganı mermilerin üzerine örtmesiyle tarihe damgasını vurmuş bir halk kahramanı olarak tanınıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!