40 bin müjde

Güncelleme Tarihi:

40 bin müjde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2012 00:00

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, atama bekleyen öğretmen adaylarına müjde verdi.

Haberin Devamı

Ağustos ayında 40 bin öğretmen ataması yapılacağını açıklayan Dinçer, “Bu yıl 57 bin öğretmen kadrosu verilmiş oldu. Cumhuriyet tarihinde verilmiş en büyük kadrodur. Başbakan Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Maliye Bakanlığı tüm imkanlarını zorladı” dedi.

ANKARA
VAN’ın Erciş ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Çağrı Merkezi’nin açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, atama bekleyen öğretmen adaylarına müjde verdi. Dinçer, Ağustos ayında 40 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Dinçer, “Şubat ayında da 17 bin kadro tahsis etmiştik. Bunu da Doğu ve Güneydoğu için kullandık. Yani bu yıl 57 bin öğretmen kadrosu verilmiş oldu. Bu da Cumhuriyet tarihinde verilmiş en büyük kadrodur. Bunun için Başbakan Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Maliye Bakanlığı tüm imkanlarını zorlayarak bu kadroları verdi” dedi.

İsim değiştirmek için

Haberin Devamı

Bu arada Dinçer, okul planlamaları konusunda genelge yayımlayarak, 81 il valiliğine gönderdi. Dinçer, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarını açma- kapama, ad değiştirme, planlama gibi işlemlerin valiliklerce yapılacağını belirterek, “Bu planlamalar acilen tamamlanarak, 8-15 Haziran 2012 tarihleri arasında sisteme girişleri yapılacak” dedi.

İlkokul öğlenci olacak

Genelgede, özetle şunlar kaydedildi: “2012- 2013 eğitim- öğretim yılında imam  hatip ortaokullarının sadece 5’inci sınıfına öğrenci alınacak. 2012 Eylül ayı itibariyle 5’inci sınıfa başlayacak öğrencilerin sadece ortaokul olarak belirlenen okula, e-okul üzerinden kayıtları yapılacak. Ancak, imam hatip ortaokuluna gitmek isteyen öğrencilerin velilerinin başvurusu üzerine bu okula kayıtları yapılacak, bu şekilde kaydı yapılan öğrencilerin e-okul sisteminden ortaokula yapılan kaydı düşülecek. Aynı binada ilkokul ile ortaokulun bulunması ve ikili öğretim uygulamasının zorunlu olması durumunda ise ortaokul sabahçı, ilkokul ise öğlenci olacak.”

Köy okulları açılacak

“1-4’üncü sınıf öğrenci sayısı 10’un üzerinde olan yerleşim birimlerindeki okullardan yüksek maliyet gerektirmeyecek şekilde bakım ve onarımı yapılarak eğitim öğretime açılabilecek durumda olan okullar, 2012 Eylül ayında eğitim öğretime açılacak ve bu yerleşim birimlerindeki öğrenciler taşıma kapsamına alınmayacak. Ancak fiziki şartları eğitim ve öğretime elverişli olmayan okulların öğrencilerinin taşıma kapsamına alınıp alınmayacağı valiliklerce değerlendirilecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!