4 yaşındaki çocuğunu öldürmeye çalışmıştı... 3 aylık hamile çıktı

Güncelleme Tarihi:

4 yaşındaki çocuğunu öldürmeye çalışmıştı... 3 aylık hamile çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2018 22:37

Adıyaman'da, annesiyle babası boşandıktan sonra iki yaşındaki kardeşiyle bir süre çocukevine verilen Zeynep A. (4), annesiyle tekrar birlikte yaşamaya başladıktan 11 gün sonra yüksek ateş şikâyetiyle hastaneye kaldırıldı. Sevgilisiyle hastaneye gelen ve küçük kızını boğmaya çalıştığı gerekçesiyle tutuklanan anne Zekiye S.'nin üç aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Adıyaman Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne yüksek ateş şikayetiyle getirilen dört yaşındaki Zeynep, iddiaya göre ağlamaya başlayınca annesi Zekiye S., susturmaya çalıştı. Ancak çabalarına rağmen ağlamaya devam edince sinirlenen anne, yanında getirdiği elbisenin kol kısmını çocuğun boğazına bağlayarak sıktı. Çocuğun bir süre sonra hareketsiz kaldığını gören anne Zekiye S., sevgilisi olduğu belirtilen N.Ç. ile birlikte hastaneden kaçtı.

Doktorlar, bir süre sonra ateşini ölçmek için geldiklerinde Zeynep’i hareketsiz halde buldu. Boynunda kızarıklık ve morluk olduğunu fark edilen Zeynep hemen müdahale ettiler. Kalbi çalıştırılan Zeynep, yoğun bakıma servisine alındı. Durum polise de bildirildi. Doktorların tüm çabalarına rağmen küçük kız uyandırılamadı.

Haberin Devamı

Zeynep'in boğazının sıkılması sonucu 15 dakika boyunca nefessiz kalması sonucu kalbinin durduğu, yapılan müdahaleyle kalbinin çalıştırıldığını belirten hastane yetkilileri, tüm çabalara rağmen minik Zeynep'in beyin ölümünün gerçekleştiğini açıkladı. 

ANNE TUTUKLANDI

Polisin kısa süre sonra anne Zekiye S ve sevgilisi olduğu belirtilen N.Ç.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen anne Zekiye S. ve N.Ç., nöbetçi mahkemeye çıkarıldılar. Anne Zekiye S . tutuklanırken, N.Ç. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

İKİ ÇOCUĞUNU YURDA VERDİ  

Üç aylık hamile olduğu belirlenen Zekiye S.'nin ifadesinde 2015 yılında boşandığı eşiyle aynı şehirde yaşamamak için tayin isteyerek Adıyaman’a geldiği söyledi. 4 yaşındaki Zeynep'ten başka 2 yaşında bir erkek çocuğu daha olan Zekiye S., Adıyaman Cumhuriyet Savcılığı'na müracaat ederek, kalacak yerlerinin olmaması ve boşandığı eşinden dolayı can güvenliğinin bulunmamasından dolayı çocuklarını yetiştirme yurduna bırakma talebinde bulundu. 

EV TUTTU, ÇOCUKLARINI ALDI

Cumhuriyet savcılığına yaptığı müracaat doğrultusunda Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yapılan incelemelerin ardından Zekiye S.'nin iki çocuğu 15 Aralık 2017 tarihinde yuvaya yerleştirildi. Kısa bir süre yuvada kalan çocuklar, anne Zeynep A’nın ev kiralaması ve işlerini yoluna koymasıyla çocuklarını yeniden alabilmek için cumhuriyet savcılığına yaptığı müracaatta bulundu. Bunun üzerine yeniden inceleme yapan görevliler, anne Zeykiye S.'ye 24 Ocak 2018'de iki çocuğunu teslim etti.

Haberin Devamı

11 GÜN SONRA ZEYNEP HASTALANDI

Çocuklarını alan Zekiye S., kiralık tuttukları Atatürk Bulvarı Köy Hizmetleri kavşağındaki eve yerleşti. Yeni evde çocuklarıyla birlikte yaşamaya başladıktan 11 gün sonra, 3 Şubat 2018 tarihinde dört yaşındaki Zeynep., kusma ve baygınlık şikâyetleri üzerine Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Servisi'ne kaldırıldı, Zeynep, 4 Şubat 2018'de de annesi tarafından öldürülmek istenmişti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!