4 PKK’lının Bingöl Emniyet Müdürü’ne saldırıyla ilgisi yok

Güncelleme Tarihi:

4 PKK’lının Bingöl Emniyet Müdürü’ne saldırıyla ilgisi yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2015 01:33

BİNGÖL’de 9 Ekim 2014’te Emniyet Müdürü Atalay Ürker’e düzenlenen ve 2 polisin şehit olduğu saldırıdan sonra Genç ilçesinde öldürülen ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Teröristler cezalandırıldılar” dediği 4 PKK’lının olayla ilgisi olmadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Bingöl Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demirağ tarafından hazırlanan iddianamede konuyla ilgili şöyle denildi: “Silahlı saldırı olayının failleri ile ilgili olarak olay günü araştırmalara devam edildiği sırada, Genç Köprü Mevkisi’nde beyaz renkli araç içerisinde güvenlik güçlerine ateş açılmıştır. Çıkan çatışma neticesinde, soruşturma dosyasında yer alan teröristler Ali Bozan, Emre Ekinci, Ramazan Özmaskan ve Ömer Topal’ın ölü olarak ele geçirildiği, araç şoförü şüpheli Erhan Şenyuva’nın çatışma sırasında kaçtığı tespit edilmiştir.” İddianamede, tutuklu yargılanan Erhan Şenyuva ve Ali Kılıçgedik’in ifadelerine de yer verildi. Kılıçgedik ve Şenyuva hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 12’şer yıl hapis cezası istendi. İddianame, Bingöl Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilirken, ilk duruşmanın 12 Mart’ta yapılması kararlaştırıldı. 2 sanığın avukatı Ömer Faruk Hülakü, öldürülen 4 PKK’lı ile Emniyet Müdürü Atalay Ürker’e yönelik saldırı olayı arasında bir bağ kurulamadığını belirterek, “Müvekillerim sadece örgüt üyelerini bir bölgeden bir bölgede geçmeleri konusunda yardım ettikleri için örgüt üyeliğinden yargılanıyor” dedi.

HASTANE ÇIKIŞI AÇIKLAMA

YAPMIŞTI Başbakan Davutoğlu, saldırıdan bir gün sonra, Emniyet Müdürü Ürker’i Ankara’da tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti. Ziyaret sonrası Davutoğlu, “Bu işin failleri konumundaki teröristler 1-2 saat içinde cezalandırıldılar. Gerekli tedbirler alındı. Hepsi kahramanca vazifelerini yaparken 2’si şehit düştü, 2’si yaralı. Yakından takip edeceğiz. Bundan sonra ne gerekiyorsa yapılacak” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!