4 ölü, 60’ı ağır 7832 yaralı

Güncelleme Tarihi:

4 ölü, 60’ı ağır 7832 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2013 00:00

TTB, Gezi Parkı’nda başlayan olaylarda biber gazı, plastik mermi ve darp sonucu 4 kişinin öldüğünü, 4 kişinin hayati tehlikesinin sürdüğünü, 60’ı ağır 7832 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Haberin Devamı

20 kişi kafa travması geçirdi, 1 kişinin dalağı alındı. TTB listenin sadece 13 ilde hastane ve revirlere başvuranlardan belirlendiğini, geçek rakamın daha yüksek olduğunu da belirtti.  TÜRK Tabipleri Birliği (TTB), Gezi Parkı’nda başlayıp ülke geneline yayılan olaylarda bugüne kadar 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 4 kişinin de hayati tehlikesinin sürdüğünü açıkladı. TTB verilerine göre, 11 kişinin gözünü kaybettiği olaylarda, 60’ı ağır 7832 yaralı, hastane ve revirlere başvurdu. Olaylarda 20 kişi kafa travması geçirirken, bir kişinin de dalağı alındı. TTB Merkez Konseyi Üyesi Osman Öztürk, “Bu liste sadece 13 ilde hastanelere ve revirlere başvuranlardan belirleyebildiğimiz verilerden oluşuyor. Gerçek sayı çok daha fazla” dedi. Eylemciler, şu nedenlerle revir ve hastanelere gittiler:

YANIK, KESİK, KIRIK

“Biber gazına bağlı yüzeysel yanık, solunum sıkıntıları, astım krizi, epilepsi atakları, yakından atılan biber gazı kapsülleri, plastik mermiler ve darpa bağlı kas-iskelet sistemi yaralanmaları, yumuşak doku zedelenmeleri, kesiler, yanıklar, basit kırıklardan sekel bırakacak ciddiyete sahip açık/kapalı kırıklar, kafa travmaları, plastik mermilerden kaynaklı görme kayıplarına varan göz problemleri ve karın içi organ yaralanmaları.”
Ağır yaralanan ve yaşam mücadelesini sürdürenlerden bazıları ise şöyle:

31 Mayıs’ta, Taksim’de, polisin eylemcilere müdahalesi sonucu başından ağır yaralanan Filistin asıllı Türk vatandaşı 34 yaşındaki Lobna Al Lami, 23 gündür yaşam mücadelesi veriyor. Al Lamii’nin ailesi sosyal medyadan, “Lobna’nın yaralanma anını gösteren görüntü, olayı gören, bilen, duyan, doğrudan tanıklık etmiş biri varsa lütfen bize ulaşsın” çağrısında bulundu.
2 Haziran’da Eskişehir’de bir grubun saldırısına uğrayarak beyin kanaması geçiren 19 yaşındaki Ali İsa Korkmaz ise hala solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor.
Okmeydanı’nda çevik kuvvetin attığı gaz bombası fişeğiyle başından ağır yaralanan 14 yaşındaki Berkin Elvan, 6 gündür yoğun bakımda. 2 kez ameliyat oldu.

CHP: 6 ÖLÜ VAR

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gezi Parkı olaylarında ölenlerin sayısını 6 olarak açıkladı. Açıklamaya göre 3 Haziran’da Antakya’da Abdullah Cömert (22) başına aldığı darbelerle yaşamını yitirdi. Mehmet Ayvalıtaş (21) 2 Haziran’da İstanbul Ümraniye’de, bir aracın altında kalarak hayatını kaybetti. Adana’da 5 Haziran’da alt geçit köprüsünden düşen Komiser Mehmet Sarı kurtarılamadı. Ankara’da Kızılay Meydanı’na yakın bir dershanenin temizlik görevlisi İrfan Tuna (47) ve İstanbul Avcılar’da Zeynep Eryaşar (50), yoğun gaz bombası nedeniyle kalp krizinden öldüler. Ankara’da, bir polisin silahından çıkan kurşunla Mehmet Ethem Sarısülük (26) yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Gözaltılara protesto

ANKARA’da gözaltına alınan 26 kişi dün Ankara Adliyesi’ne sevk edilirken, bir grup gözaltıları protesto etti. Adana’da da Adliye Sarayı’nın arkasında toplanan 50 kişi ise hükümetin insan avı başlattığı iddiasıyla protesto gösterisi düzenledi. Eylemciler adına konuşan Yalçın Alçiçek, “Gözaltılar ve tutuklamalar Gezi Parkı direnişine karşı yapılmıştır. Hedefte olan halkın özgürlük ve onur mücadelesidir” dedi.

20 tutuklama

İSTANBUL ve Kocaeli’nde Gezi Parkı olaylarına da karıştığı öne sürülen şüphelilerden 20’si tutuklandı. İstanbul’da 25 şüpheliden 18’i “terör örgütü üyeliği” ve “kamu malına zarar vermek”ten tutuklandı. Kocaeli’nde ise AK Parti seçim irtibat bürosu ile bir çay ocağına zarar verip, Derince Emniyet Müdürü Hüseyin Tanrıkulu’nun aralarında yer aldığı 3 kişiyi darp ettikleri iddia edilen 5 kişiden 2’si tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!