4 mevsim Türkiye

Güncelleme Tarihi:

4 mevsim Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2008 11:34

Yozgat donuyor, Alanya'da denize giriliyor, Bitlis'te tatlı bir güz yaşanıyor. İşte Türkiye'nin dört bir yanından değişik kış fotoğrafları....

Haberin Devamı

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

İŞTE 4 MEVSİM TÜRKİYE'DEN MUHTEŞEM FOTOĞRAFLAR

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk ve yağışlı hava sonucu gece hava sıcaklıkları sıfırın altına düştü. Bölgede en soğuk gece eksi 8 derece ile Ardahan'da yaşandı.

Erzincan'a da mevsimin ilk karı yağdı. Refahiye ilçesinde dün gece etkili olan ve sabah aralıklarla devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi.

Bölge genelinde zaman zaman karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı beklendiğini bildiren yetkililer, dün geceki hava sıcaklıklarının sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 5, Kars'ta 7, Ağrı'da 3, Ardahan'da 8 ve Iğdır'da 2 derece ölçüldüğünü kaydetti.

Yetkililer, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde olduğunu belirtti.

OVİT GEÇİDİ'NDE GECELERİ ARAÇ GEÇİŞİNE İZİN VERİLMİYOR

Haberin Devamı

Rize-Erzurum kara yolunun Ovit Dağı mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Alınan bilgiye göre, Rize-Erzurum kara yolunun İkizdere-İspir arasında bulunan 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı'nda kar kalınlığı, dün geceden beri devam eden kar yağışıyla birlikte 10 santimetreye ulaştı.

Etkili kar yağışı nedeniyle Ovit Dağı mevkisinde ulaşımın kontrollü olarak sağlandığı, geceleri ise meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı araç geçişine izin verilmediği kaydedildi.

Ekiplerin sürekli yol açma çalışması yaptığı, bölgeden geçecek sürücülerin, araçlarında zincir, çekme halatı ve takoz bulundurması istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!