4 kişiyi tabancayla yaraladı, 7 yıl ceza aldı

Güncelleme Tarihi:

4 kişiyi tabancayla yaraladı, 7 yıl ceza aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2007 16:30

SAMSUN’da eşsiz girilmeyen diskoya yalnız başına girmesi engellenince, tabancayla ateş ederek 4 kişiyi yaralayan Selim Çağlar (41), yeni TCK hükümlerine göre bir kez daha hakim karşısına çıktı. Daha önce 8 yıl 8 ay 13 gün hapis cezasına çarptırılan sanığa, bu kez 7 yıl 13 gün hapis cezası verildi. Sanık Çağlar savunmasında, “Korumalar beni tanımayınca işler karıştı. Korkutmak için silahımı çekmiştim” dedi.

Haberin Devamı

Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan 2056 adlı disko barda yaklaşık 4 yıl önce meydana gelen olayda, Selim Çağlar gece geç saatte bara eğlenmeye gitti. Ancak yanında kadın olmadığı için barın korumaları olan Hakan Alay (29) ve Bülent Saylek (30), Çağlar’ı bara almak istemedi. Çıkan tartışmada Selim Çağlar ruhsatsız tabancasını çıkararak iki korumayı ayaklarından yaraladı. Bu sırada barın sahibi olan İlyas Şahin ile müşteri olan Emine Atik’e de (38) kurşunlar isabet etti. Olaydan sonra ‘adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklanan ve 8 ay cezaevinde kaldıktan sonra suç vasfının değişmesi üzerine tahliye edilerek tutuksuz yargılanan Selim Cağlar, Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 yıl önce 8 yıl 8 ay 13 gün hapis cezasına çarptırılıp tekrar tutuklandı. Bugün yeni TCK hükümlerine göre bir kez daha hakim karşısına çıkan Çağlar, eski savunmalarını tekrar ederek, “Korumalar yanımda bayan olmadığı için beni içeri almak istemedi. Daha önceden de damsız girdiğim için aramızda tartışma çıktı. Bana küfür ederek yumruk attılar. Ben de onları kokutmak için ayaklarına doğru ateş ettim. Bu sırada bayan da yaralanmış. Amacım onları korkutmaktı” dedi.

Haberin Devamı

Ayaklarından yaralanan ve daha önceki duruşmalarda sanıktan şikayetçi olmadıklarını söyleyen İlyas Şahin, Hakan Alay, Bülent Saylek ve Emine Atik ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme, Selim Çağlar’ı yeni TCK hükümlerine göre bu kez 7 yıl 13 gün hapis cezasına çarptırdı. Böylelikle Çağlar’ın cezasında 1 yıl 8 aylık indirim yapılmış oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!