4 kişiye can olacak

Güncelleme Tarihi:

4 kişiye can olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2008 12:01

FETHİYE’de 8 gün önce trafik kazasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede dün beyin ölümü gerçekleşen 2 çocuk annesi 28 yaşındaki Güler Aydilek'in bağışlanan organları 4 kişiye can olacak.

Geçen 12 Ağustos'ta trafik kazasında ağır yaralanan ev kadını Güler Aydilek’in tedavi gördüğü Fethiye Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşince, ailesi organ bağışı talebine olumlu yanıt verdi. Güler Aydilek’in eşi Bülent Hakan Aydilek, eşinin organlarının başka bedenlerde yaşaması için Fethiye Devlet Hastanesi yetkililerine organ bağışında bulunacağını bildirdi. Hastane Organ Bağış Koordinatörü Doktor Bilge Özcan'ın Güler Aydilek'in organlarının bağışlandığını bildirmesi üzerine karaciğer için 9 Eylül Üniversitesi, böbrekler için Ege Üniversitesi, kalp için de yine Ege Üniversitesi ile Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden talep geldi.

Kalp için hava yolu trafiği sağlanamayınca Güler Aydilek’in böbrekleri, karaciğeri, dalak ve kalp kapakçıklarını almak için 9 Eylül Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tarkan Ünek, Op. Dr. Süleyman Aksoy ve Op. Dr. Mehmet Can Yakut dün gece saat 03.00 sıralarında karayoluyla İzmir’den Fethiye’ye geldi. Yaklaşık 2 saat süren operasyonun ardından 9 Eylül Üniversitesi’nde yatan bir hastaya nakledilmek üzere karaciğer, Ege Üniversitesi’nde yatan hastalara nakledilmek üzere böbrekler ve Ege Üniversitesi’ndeki bir hastaya nakledilmek üzere kalp kapakçıkları alınıp, İzmir'e götürüldü.

Yrd. Doç. Dr. Tarkan Ünek, karaciğer, böbrekler ve kalp kapakçıklarını almak için geldiklerini belirterek, karaciğer ve dalağın 9 Eylül Üniversitesi, böbrekler ve kalp kapakçıklarının Ege Üniversitesi Hastanesi’ndeki hastalara nakledileceğini söyledi. Kalp nakli konusunda hava trafiğinde bir aksaklık olduğunu ve ayrıntısını bilmediğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Ünek, Fethiye’nin son yıllarda organ bağışına gösterdiği duyarlılığın takdire değer olduğu söyledi.

Diğer yandan organları bağışlanan Güler Aydilek, kılınan cenaze namazının ardından Fethiye’nin Üzümlü beldesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!